divendres, d’abril 13, 2012

ESPAI D'ART. EDUARD NOVELLAS

ESPAI D’ART



Aquí teniu el darrer “ Espai d’Art” , amb una  entrevista que crec molt interessant amb l’Eduard Novellas que està exposant al Museu de Llavaneres.


MÉS MAR DE FONS




Han passat ja quinze dies d’ençà la inauguració de l’exposició “Mar de Fons” i tot el desgavell que la conforma segueix igual.

Lamentablement tots sabem que aquesta mostra de tercera ens l’haurem de menjar per més lamentable que sigui , però el que és del tot inadmissible i assoleix ja nivell d’insult a la plàstica i als artistes és que a hores d’ara  i malgrat les denúncies públiques i particulars , fetes a les més altes instàncies, tot el desgavell que l’envolta segueix exactament igual.

Les fitxes de Viquipèdia segueixen tan fresques , amb tot el gruix de lamentable informació que arrosseguen.

“Perecoll” ( Pere González Coll) , segueix essent per el Museu de la Ciutat el Sr. Pere Coll amb el que significa no tan sols d’estultícia ans també de menyspreu cap un creador de reconegut prestigi.

El facebook del Museu ha recuperat en forma de galeria a tot el ventall d’obres que han de ser votades. Quasi la totalitat de les fotografies de les mateixes no tenen la més mínima dignitat , i repeteixo la paraula dignitat , per ser exposades públicament en un element oficial d’una xarxa social. Una col·lecció de fotografies insultant al concepte de creació i art.

En el web municipal i en el seu apartat de cultura , l’exposició segueix sense aparèixer ( potser millor) i de fa ja uns quants dies la plana dedicada a Ca l’Arenas no està operativa.

Això sí., l’IMAC que darrerament porta a terme una tasca de comunicació prou positiva està adreçant informació amb tot el gruix d’enllaços d'hom que hagi parlat de la mostra , ja siguin elements oficials, mitjans de comunicació, webs empresarials, blogs d’associacions o privats. Curiosament totes les informacions son positives ja que parlen de l’experiència de la realitat augmentada , però cap d’elles parla per res de l’exposició en sí, del que hi ha i de la seva valoració.

Curiosament també sols hi ha enllaços a comentaris positius i en canvi s’obvien els comentaris crítics com els d’aquest blog , fet que a bon segur es repetirà amb el programa espai d’art que encapçala aquest post.


MANUEL CUSACHS, ANDREU ALFARO I LA NAU GAUDÍ




Ahir al vespre la Nau Gaudí de nou es va omplir per gaudir ( i mai tan ben dita l’expressió) de la magnífica conferència de Manuel Cusachs al voltant de l’obra d’Andreu Alfaro  en l’entorn del cicle “Els dijous de la Nau” que començat aquest any està assolint un important èxit que quasi un està per dir , està sorprenent a la pròpia empresa.

Si voleu saber com va anar la conferència , aquí va l’enllaç amb l’extensa informació de la mateixa publicada en el web municipal, una lectura que us recomano.

Però no sempre tot és joiós, i una vegada més hem de lamentar l’escasa presència d’artistes mataronins en l’acte. Evidentment que els veritables professionals hi eren tal com cal i atenent la lliçó del mestre , però lamentablement l’absència era generalitzada entre aquells a qui tant els agrada ser considerats com artistes, quan amb fets com aquest demostren la seva poca capacitat i desig de rebre lliçons d’aquell que pot per el seu nivell i mestratge. És a dir: D'artistes , res de res.