dijous, de desembre 10, 2009

DEFINICIONS



No sé si s’han assabentat d’una curiosa notícia que va succeir l’altra dia a Sigüenza, ciutat que per cert els hi recomano per la seva bellesa monumental , de la que donen fe les dues imatges d’aquest post.
I poso accent en la recomanació ja que a més d'aquesta població , ben propera a l’autovia de Madrid a l’alçada de Alcolea del Pinar , al seu costat hi ha un munt de poblacions com Atienza, Ayllón, Sepúlveda , Riaza etc que mereixen un cap de setmana llarg. Paisatge , cultura , gastronomia... . Prenguin nota per la primavera ja que a l’hivern el cert és que hi fa molt, però que molt fred.


Dons bé , a Sigüenza i en el seu V Festival de Jazz tocava l’anomenat saxofonista Larry Ochs , acompanyat dels Drumming Core , quan en mig de l’actuació un espectador va saltar indignat tot afirmant que alló no era jazz i sí música contemporània , que per cert era un música que tenia prohibida per el metge ( el fet és real) i que per tant era una estafa i s’havia de parar.

Davant de l’escandalera que es formà , va acudir la Guardia Civil que va exigir sentir una mica del concert per acabar decidint que l’espectador tenia raó, que allò no era jazz i sí música contemporània , i davant de la sorpresa de tothom va obligar a suspendre el concert d’aquest músic abastament reconegut com a saxo de jazz d’alt nivell i amb una carrera professional d’ençà 1978.

Òbviament la noticia ha estat la riota de tothom. Avui a "El País" hi havia un enriolat comentari tot remarcant l’alt nivell cultural d'aquest país que té a senzills espectadors capaços de filar tan prim com per establir límits entre el jazz i la música contemporània. Que té metges capaços d’aconsellar i prohibir segons quin tipus de música , i molt especialment que té membres en el cossos policials capaços de peritatges musicals tan extrems.

Comentavem avui la noticia amb un company i ens hem posat a imaginar la mateixa història però amb les exposicions d’art contemporani de Can Palauet. Algú queixant-se de que el que s’exposa allà no és art i que a més aquella estilística la té prohibida pel metge. La policia acostant-se i allà mateix una tècnica discussió entr el caporal de la municipal i el dels mossos d’esquadra , per acabar dient que és cert , que allò no és art i que per tant s’ha de clausurar l’exposició.

Que seria una capgrossada?. A bon segur. Però també ho és fer el desmuntatge i la reconstrucció de Can Fàbregas i s’està realitzant i amb l’aprovació del Ple.

Vist el vist , a que esperen Sigüenza i Mataró per agermanar-se?. Jo hi estic del tot a favor.