dijous, de maig 13, 2010

MARTÍ ANSON.
MATARÓ CHAUFFEUR SERVICE



Aquells lectors d’aquest blog que hagin arribat fins els comentaris en el post al respecte del cartell, hauran pogut observar uns comentaris al voltant d’un viatge amb taxi a Londres , d’en Martí Anson , amb un explícit comentari final tot indicant que ho havíem pagat la ciutadania. Un comentari que a bon segur a sorprès a quasi tothom i que cal explicar.



Demà 14 de Maig s’inaugura a la Tate Modern de Londres , en l’espai de l’anomenada sala de Turbines , “No Soul for sale- a festival for independents” , per celebrar el 10è aniversari de la mateixa. Entre els participants hi està l’oficina de comissariats “Latitudes” que ha triat a Martí Anson per a ser-ne el protagonista amb la seva acció de nom: “Mataró Chauffeur Service”.



L’acció consisteix en que Martí Anson crea una “empresa” de taxis i transportarà amb ella als comissaris de “Latitudes” , en viatge d’anada i tornada a Londres. Anson ha dissenyat l’aspecte del vehicle, el logo de l’empresa , l’uniforme del xofer etc. L’automòbil ha quedat ja aparcat en el Turbine Hall en un escenari “típicament” espanyol, realitzat amb mobiliari de càmping, i serà l’oficina base de Latitudes , espai en el que es presentaran films, publicacions i tota mena de referències a l’entorn d’aquesta empresa de comissariat.



Per dur a terme l’acció ha calgut la col•laboració de BMW que ha deixat el vehicle i ha donat tota mena de suport tècnic , i el suport ( econòmic suposo) de l'Institut Ramon Llull, de la SEACEX ( Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior) i com no, la del nostre ínclit IMAC ( d’aquí el comentari de que ho paguem entre tots).

Aquesta és la notícia a la que no cal afegir cap comentari ja que per si sola els diu tots , i a bon segur quasi cap de bo, i menys amb tot el que està caient.

Deixem-ho dons amb les fotos del projecte ja fet realitat, extretes del weeb
http://lttds.blogspot.com/search/label/London, on podreu trobar tots els detalls del projecte i del desenvolupament de l’acció.

PSC MATARÓ. I SÍ AFEGIM UNA “A” ?

He rebut del PSC local un missatge amb senyal de prioritat en el que em diu textualment:
Aquests són tres dels moments en què els socialistes gaudirem de la Romería del Rocío, aquest cap de setmana, participant en alguns dels seus actes. Mira si t'és possible d'acompanyar-nos-hi, sisplau

Es tracta d’un sopar de les JSC ( divendres) ,visita oficial del PSC el dissabte al vespre i visita de l’Alcalde a la Romeria , el diumenge al matí, després de la misa rociera.

La veritat és que he quedat bocabadat , esmaperdut i garratibat. Tres actes oficials per una Romeria com aquesta , amb tot el que significa que és poc de bo, en el que pertoca al sentit de país.
M’agradaria saber si mai el PSC de Mataró, actua de manera semblant en algun acte de “catalanitat”, però em sembla que no.

Vist dons el poder que té el clan de la pandereta i la castanyola en l’entorn socialista local ( espero que no el suficient com per dur a terme el seu cop d’estat del que en parlàvem fa poc i que dintre d’uns dies explicarem ) , potser comença a ser adient que algú es plantegi afegir a les sigles del partit la “A” d’Andalusia , mantenint de moment la “C” del nostre país.
I ho dic clar , de moment.

1 comentari:

Gustavo ha dit...

No lo entiendo: Si a Martí Ansón le invitan a la Tate Modern ¿no debe colaborar el IMAC? Te puede gustar o no la obra de Martí, pero lo que ha hecho esta vez está en su línea de trabajo. Con toda las instituciones que han colaborado, tambien se le podia criticar al Imac si no hubiese colaborado en la promoción de un artista de la ciudad.
Si, conozco a Martí Ansón, igual que conozco a algunos artistas de la ciudad. Y creo que el ajuntamiento debe colaborar con todos ellos. Si, he dicho "con todos". Y mucho más si es invitado a participar en la Tate Modern, que por algo será.
No me parece justo cargar tintas contra Martía Ansón por hacer bien su trabajo.