divendres, de desembre 14, 2012

REGAL DE NADAL. RETORNA EL TALLER DE GRAVAT




No he pas d’explicar el molt que m’ha agradat la notícia del retorn a l'activitat del  taller de Gravat municipal que era a bon segur per el seu nivell , el producte estrella de la cultura municipal, encara que generalment ha estat tractat molt malament per el consistori, tant en l’època del PMC, l’IME o en els darrers temps l’IMAC. Un menysteniment que va acabar el juny de 2011 en finiquitar-se les relacions entre els professors del Taller , els mai prou lloats Pilar Lloret i Jordi Rosés, i la direcció de l’IMAC.

Ara , any i mig més tard , i després de que el món de l’art local mitjançant tots els àmbits , institucions i persones , protestessin i despotriquessin per la seva desaparició, apareix de nou amb l’oferta de dos cursos : un d’iniciació i un altra d’aprofundiment per artistes que ja han treballat el gravat. Els cursos es celebraran de gener a maig , el preu dels mateixos és de 270 euros i la data límit d’inscripció és fins l’11 de gener a l’IMAC i les places son limitades. (Per a més informació cliqueu aquí).

Però la immensa alegria per la notícia ha quedat molt emmascarada per la manera en que s’ha produït , sense publicitat de cap mena , en una certa nocturnitat i quasi estic per dir traïdoria, com si no vingués de gust fer-la pública, quan en realitat és una notícia que hauria d’estar esmbombada per arreu dons és potser la millor notícia  , per no dir l’única , que l’IMAC ha ofert a la plàstica en molts ,però que molts anys.

No entenem però aquest silenci. A hores de quan escric aquest post, quasi mitjanit de dijous , no he sabut trobar detall de la mateixa en cap mitjà informatiu de la ciutat, ni en espais que parlen d’art com pugui ser per ex. el blog del sant Lluc , el que em fa pensar que la difusió ha estat inexistent i per tant el ressò, nul. Una informació tan inexistent que ni tan sols apareix en l’apartat de la Regidoria de Cultura del mateix web municipal, de modus i manera que quan la notícia desaparegui de portada , és a dir demà mateix al matí amb les notícies del ple, restarà als llimbs i ningú que vulgui informar-se en tindrà possibilitat.

Una publicitació que si fem comparança amb l’altre taller del mateix IMAC , com és l’Aula de Teatre , obtindrem uns resultats desoladors i esfereïdors , en contra del taller de Gravat. Però està clar que mentre el teatre té valedors amb poder en el nucli de l’IMAC , la plàstica no tan sols no en té, ans el contrari, hi ha gent que cerca la seva absoluta aniquilació.

Però deixem de fer-nos mala sang. L’important és que el taller de Gravat de nou està aquí i cal aprofitar-lo al màxim , amb una clara repercussió envers la ciutat que l’acull i el subvenciona. Un taller de Gravat que tots sabem que de la mà d’en Jordi i la Pilar seguirà obtenint aquells magnífics resultats dels que tant orgullosos n’estem tots.

Un taller de Gravat del que val la pena el seu retorn inclòs si és cert el  que  m'ha arribat,que el converteix en emmetzinat caramel amb gust a dolç que pot servir com a contrapunt i per tapar la boca a la propera marxa enrere de l’Ajuntament amb el tema de Can Xalant , amb entrega total d’armes i bagatges .

Sigui el que sigui , el temps ho dirà, però de moment exultem de felicitat per el retorn. Taller de Gravat , Pilar Lloret , Jordi Rosés, benvinguts a casa de nou.