dijous, de febrer 27, 2014

EL" M | A | C" , UN MOC A LA IGUALTAT D’OPORTUNITATS




Que jo soc una mica taradet és conegut de tots. Que a vegades no entenc les coses i més quan venen del carrer Sant Josep  d’allò que en diuen Cultura municipal,- que un entén que és cultura per a uns pocs , i si es tracta d’art  per encara menys- , em sembla que per a mi ja és un fet irreversible. Per això no entenc , i demano ajuda a qui sí ho entengui  i m’ho pugui explicar, tot el que està passant amb això del MAC.

Fa uns mesos van aparèixer joiosos el regidor de Cultura de l’Ajuntament i un responsable cultural de la Generalitat explicitant el recolzament públic a l’art contemporani i explicant que a Mataró hi hauria el MAC (Mataró Art Contemporani), sense seu estable, que en certa manera seria continuador de Can Xalant. Es va presentar el logotip, - curiosament encarregat a dit a un artista agregat a Can Xalant- , i aquí pau i després glòria. Fora de que fa unes setmanes es va tornar a fer públic que la Generalitat mantenia el suport econòmic a aquest tipus d’art , res més a Mataró s’ha sabut d’aquest projecte 

No tinc cap mena  de coneixement que hi hagi cap acte en que s’hagi fer presentació pública del projecte i que per tant amb aquest coneixement, tots els artistes , amb igualtat de condicions , han pogut accedir a les prestacions públiques que el mateix ofereix.
( Si no és així , poden insultar-me tant com vulguin , de manera privada i pública , i deixin de llegir immediatament , ja que serà erroni tot el que segueix a continuació).

No crec que vagi errat quan en l’agenda Cultural corresponent al mes de març, s’indica textualment:

Presentació del M | A | C, el projecte que vol esdevenir una plataforma de creació, producció, formació i difusió a l’entorn de l’art contemporani. Hi haurà treballs d’artistes mataronins com Martí Anson, Raül Roncero i el col·lectiu Escena 0.  

Encara que com deia al començar aquest poc soc una mica taradet , sé perfectament el que vol dir “presentació” i sé que “ vol esdevenir” implica un temps de futur que no pas de present. Per tant entenc que a finals de mes hi haurà el que hauríem de considerar tret de sortida del projecte “M | A | C “.

És clar que no deixa de ser curiós que es presenti un projecte amb l’aportació ja d’alguns artistes , que curiosament tenen relació amb Can Xalant. Que és que tenen privilegis?. Son ells millors que la resta dels mortals a qui no s’ha avisat de res?. La veritat és que la cosa fa pudor.

Però el que ja és de vergonya absoluta i quasi seria per actuar com el Sr. Cases i el Barça, és que demà divendres , és a dir  un mes abans de que el M|A|C es presenti oficialment , l’artista Domènec presenta a ca l’Arenas en el cicle actual d’exposicions un projecte que segons s’explica en el web municipal és una producció de Mataró Art Contemporani.

A veiam si la meva única neurona em funciona. Demà es presenta un projecte que per el que s’explica és complex i ha precisat de temps per tirar-lo endavant. És a dir, que ja fa temps que Domènec va rebre l’encàrrec , o va rebre el vist-i-plau pel mateix.  Llavors son moltes les preguntes que m’apareixen. Quan, si el M|A|C encara no està presentat?. Qui va ser el que va fer l’encàrrec o va acceptar el projecte?. Com funciona tot això?.

Si m’ho poden explicar em trauran el pes de sobre que em neguiteja, però mentre seguiré pensant en la més que incorrecte actuació municipal en el que és evident un tracte de preferència en el que jo entenc un ús privilegiat de diners públics per afavorir a determinats artistes en front d’altres , el que per a mi és una ESTAFA als principis bàsics que ens parlen de que tots som iguals davant les institucions públiques. Encara que, què ens han d’explicar als plàstics mataronins que portem ja deu temporades sense poder exposar a Can Palauet.


Vist el vist , no creieu que serien necessàries unes explicacions públiques? Hi seran?. L’aposta per el NO és encert segur.

I més encara , no hi haurien d'haver responsabilitat professionals i polítiques?.

Com veuen està ben clar que estic una mica taradet.