divendres, d’octubre 19, 2007

A Joan Antoni Baron no li va fer molta gràcia la publicació de la notícia de les seves converses amb Lluís Bassat per a tal d’estudiar la possibilitat que el Museu d’Art Contemporani que ell pregona tingui la seu a Mataró.

Intel·ligent com és , Baron pretenia mantenir en secret les converses. Per un costat li donava carta guanyadora: Si el resultat era negatiu no havia de passar comptes a ningú, si en canvi els resultats eren positius tot esdevenia un triomf personal.
El que no volia de cap manera Baron és que el camí fos el que ha estat. Així s’ha trobat , com temia , amb l’abraçada de l’ós per part dels grups de l’oposició ( CiU i PP) que l’encoratgen per un costat , però per un altra el fiscalitzaran i no li deixaran passa una, mentre que el Govern , demostrant la seva poca potència seguia adormit,

Així trobem a ICV al núvols , amb Conxita Calvo fent molt bé allò per el que va ser anomenada (IME) però recordant sempre el seu inexistent paper polític , i la Quitèria fent el que sap fer , és a dir , res. Per tant , a l’espera del que diguin els popes , el silenci domina per aquest cantó.
En l’altra (ERC) Penedès segueix cobrint-se de glòria. En comptes de ser àgil i apujar-se ràpidament al carro per no ser descavalcat , es fa l’ofès i no parla. El seu comentari accidental en roda de premsa, sense fer un comunicat potent , el deixa de bones a primeres en el més absolut fora de joc.

Per això Baron tenia por i volia silenci. Els seus més negres presagis s’han confirmat.


Però clar que el PSC no pot anar parlant de cultura amb veu gaire forta. D’ençà primers d’any que no s’ha reunit la seva sectorial del tema , fora d’aquella aixecada de camisa col·lectiva que va ser la trobada del Monumental, on Baron va enlluernar tothom amb un ben aprofitable programa cultural, encara que després tots hem sabut el per què d’aquell agosarament. Baron sabia perfectament que si no tenia majoria absoluta ( miracles a Lourdes) Cultura seria regalada al primer postor.

Havent plegat Quico Verjano, desencisat com tants d’altres , ara és Ivan Pera qui dona la cara , en espera del cadellet corresponent de les JSC que n’agafarà les responsabilitats.
La convocatòria però és si més no per fer-ne riota. És al capvespre del dia 31 d’octubre , és a dir quan comença un pont i quan es celebra una diada tan nostrada com la de la Castanyada.

És per això que penso tres raons en per què s’ha triat aquest dia i aquesta hora:
1.- Com que al PSC ja no es belluga cap català, ningú ha tingut en compte la diada.
2.- Son tan inversemblants les explicacions que ha de donar el partit per haver regalat Cultura al primer passavolant que millor que hi hagi poca gent , i així serà més fàcil mentir sense posar-se tant vermell.
3.- Amants de les tradicions , s’ha convocat en aquest dia i hora per celebrar adequadament la festivitat d’aquests dies, és a dir , el dia dels Morts , estat en que es troba des de fa molt de temps la cultura en el PSC.

Personalment penso que és la raó més creïble


Potser a algú el sorprendrà el punt primer però si en general , i no ho dic jo, el PSC està en un procés de descatalanització radical , a Mataró les coses no van pas millor , però un pensava que encara es guardaven les formes.
No sé la cara que van posar la gent del Gremi de Restauració quan sopaven amb l’Alcalde en començar aquesta setmana , i coneixien que el sopar d’inici de temporada del PSC no tindria lloc en un restaurant qualsevol, i en canvi, fregant les irregularitats , seria a una Hermandad Rociera.
Una “Hermandad Rociera” és una associació amb dos pilars ben clars: El religiós ( la Virgen del Rocío) i la cultura popular andalusa. El PSC en te diversos de pilars , però entre ells hi ha l’aconfessionalitat , per no dir el laïcisme , i Catalunya.

Res puc dir jo , ja que no soc militant , però crec que fets com aquests no haurien de succeir ja que mostren de manera ben clara el que tots sabem , la fagocitació fins a l’eliminació total del PSC per part del PSOE , el que deixa orfes a gent com un, que catalans i socialistes no ens podem veure representants de cap de les maneres en aquest projecte ( Montilla, Chacón , Corbacho...) , això per anomenar tan sols a les altes esferes del poder.



El riure però va per barris . Deixant l’oposició que prou feines te per anar traient el cap, bo és deturar-se de nou en ERC.

Pocs som els que fem ullada al butlletí municipal, Un ho fa per vici i per veure les bajanades que diuen els polítics que lamentablement sempre acaben tractant als ciutadans com a tontos i ser inferiors
En el darrer número ERC demanava la comunicació amb el poble , però es veu que no ha entés encara , que comunicar vol dir que si un ciutadà escriu cal contestar.
Ho dic ja que un , il·lús de sí per la facilitat que ens oferien els regidors per resoldre els nostres dubtes, va escriure al regidor de Cultura Sr. Sergi Penedès per demanar expliqués les raons per les que les dades que havien estat atorgades al Fons ‘Art per realitzar la seva exposició inaugural, havien estat esborrades i ocupades per altres exposicions. D’això fa ja dues setmanes i el silencia ha estat la resposta.
Felicitats dons a ERC per la vostra capacitat de comunicació.

Encara que pensant pensant, he arribat a la conclusió que Penedès està molt ocupat amb el “territorialitzador”. Que no sabeu que és?, dons jo tampoc , però a la demanada per part de la AAVV de Cirera en l’Audiència Pública, d’una millor territorialització de la cultura en la ciutat , el regidor va respondre que una de les seves primeres decisions com regidor, va ser crear la figura del teritorialitzador.
Ara entenem el per què de la paràlisi del PMC. Hom està entretingut amb el territorialitzador, ( per cert , fons ben informades ens han dit que serà la joguina més demanada per Reis) , i així no hi ha manera de que funcioni la cosa.

Com es pot veure , estem ben distrets amb aquest govern.

PS.- Acabat de publicar el post i abans de tencar l'ordinador faig visita als diaris digitals i em trobo amb la bomba: "Maragall ja no milita al PSC".
Certament sols una pregunta , cap a on vas PSC?. O hem de dir ja PSOE

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pere,

la unió de tots els socialistes de Catalunya allà pel 77/78 va suposar fer un projecte coherent i fort. el que ens ha portat a ser el partit de la majoria amb un projecte que vol donar respostes a tots per igual. Què proposes, tornar al passat? tornar a separar en "plan": "tu ets socialita català, cap aquí; tu ets socialista castellà, cap allà". No és el camí. No ho era fa 30 anys i no ho és ara ( per cert, això és el que la dreta, CiU i PP, vol que fem, per això ens ho recorden tant sovint).

I en relació a la sectorial de cultura, espero la teva participació i el teu esperit crític i lliure. què vols que et digui, sincerament, m'és molt útil, m'ets molt útil. I saps que tenim i tinc en consideració les teves aportacions i la teva experiència.

una abraçada.
Ivan Pera