dissabte, de febrer 18, 2012

COL·LECTIVA DE DIBUIX . "15 x 15 "






D’ entre les virtuts a remarcar de l’Associació Sant Lluc està el seu afany en mantenir l’atenció sobre aquells elements que semblen haver quedat fora de to per ser considerats com “clàssics”, però que en canvi mantenen la seva importància i potser caldria dir més, la seva transcendència , en el treball d’un artista , practiqui aquest l’estilística o isme que sigui del seu gust. Em refereixo a fets com el del treball al natural, ja sigui en la figura com en sortides de camp, i molt especialment a l’atenció que es dona al dibuix, aquest element artístic caigut actualment quasi en el més absolut oblit.

Ara , coincidint amb el tancament de la Galeria Rovira , l’única galeria barcelonina dedicada al dibuix i que després de setanta anys a Rambla Catalunya / Aragó, ara per mor del preu dels lloguers ha de plegar veles, encara que amb el desig i l’esperança de renàixer en altres indrets.
Dons bé, com si d’un homenatge es tractés , la gent del sant Lluc omple la sala de la Presó amb una setantena de dibuixos de petit format que apleguen tot el ventall dels punts que es poden considerar en una exposició. Formes, tendències , estils, conceptes , i com no, qualitats , aplegats en aquest format uniforme , amb l’elegància de muntatge que ja és habitual en aquest tipus de col·lectives per part de l’associació.

Una exposició que paga la pena visitar. Òbviament hi ha una bona part de la mostra que es mou simplement en el paràmetres de la correcció, però existeixen un bon grapat de treballs que expressen a la perfecció els dos elements claus per entendre l’exposició. Per un costat la qualitat i el nivell dels creadors que els signen, i per l’altra , el que per a mi és el més important , l’estima que demostren per el dibuix , al que dediquen esforç especial que queda clarament recompensat.

Ps.- Ja que parlem de l’Associació crec que cal felicitar-los per el detall organitzatiu de oferir públicament en l’aparador de fora de l’espai de la presó, el detall d’agenda de totes les seves activitats.
Quan tantes vegades ens queixem de la manca d’informació i publicitat de molts actes , el detall del quadrant del sant Lluc és digne de ressaltar.

(La fotografia que encapçala el post està manllevada del web de l’Associació)