dimecres, de febrer 08, 2012

GAL - ART





Mitjançant el seu blog i la diversitat de la xarxa social, els amics Joan Fàbregas i Dani Cabrera han fet públic allò que fa ja uns dies havien tingut la delicadesa, que agraeixo, de fer-me avinent personalment, que no és altre fet que el de la desaparició física de Gal-Art, aquell espai de la Rda O’Donnell, que obrien ara fa uns vint mesos , per continuar el seu paper galerístic a través de la xarxa.

La notícia , no essent en certa manera cap sorpresa , no deixa per això de ser lamentable. Ho és per que sempre que desapareix un espai dedicat a l’art i a la cultura ens deixa en certa manera més pobres i més orfes. A més , a la nostra ciutat , segueix essent com una maledicció pública el fet de que es pugui mantenir amb tranquil·litat i normalitat , un espai comercial dedicat a l’art.

Però el cert és que Gal-Art va néixer amb mal peu i mai va gaudir del feeling precís amb els artistes i el que podríem dir “món artístic” local. Els seus promotors , a més de la seva tendència suïcida d’obrir un negoci comercial d’art en uns moments de crisi com els actuals , es van tirar a la piscina , no sols sense saber si hi havia aigua, ans també sense ni tan sols saber si sabien nadar. I així és molt difícil surar , i que dir de dur la barca a bon port.

Un mal emplaçament , un espai molt poc agraït , i menys per a la contemplació artística, i una pèssima il·luminació que accentuava la pobresa de la col·lectiva inaugural , els va marcar ja d’entrada i res va millorar ans al contrari . Errades d’aprenent  i algunes  declaracions públiques sobrades de prepotència ,  els acabà de marcar definitivament i el seu caminar va anar passant llunyà a la realitat artística de la ciutat.
El cert és que darrerament va existir una certa racionalització professional , però ja era massa tard i a bon segur que aquesta és la millor de les solucions.

Però una solució  que ha d’anar acompanyada d’una professionalització i serietat absoluta.
Una galeria per internet sols funciona quan es disposa d’un nombrós grup d’artistes i d’una bona xarxa de clients. Per aconseguir-ho s’ha de tenir ben clar , que ambdós, - artistes i galeria -, es necessiten mútuament. Sols amb aquesta premissa bàsica   es podrà iniciar amb bon peu el caminar d’aquesta galeria virtual que molt ens agradaria fos tan exitòs que pogués fer pas enrere i de nou poguéssim parlar de l’existència d’una galeria professional a la nostra ciutat.


ELS DIJOUS DE LA NAU GAUDÍ

No està gens malament recordar a tothom l’inici de les xerrades “Els dijous de la Nau Gaudí” amb la xerrada que cal esperar antològica , per part de l’Arnau Puig.

D’aquí la repetició de la invitació.




ESPAI D’ART



Tots sabem els complicats moments de m1tv després de l’acomiadament de la meitat de la seva plantilla, que pertanyia a la productora Lavinia. És per això, i mentre es normalitza tota l’organització , que aquest dijous no hi haurà “Espai d’Art” . Serà el proper dijous 23 de febrer que ens retrobarem amb tots vostès amb el programa que , com sempre , acollirà totes l’actualitat artística de la ciutat i comarca.