dimecres, de febrer 29, 2012

QUO VADIS PSC DE MATARÓ?






Avui hem pogut llegir en els digitals dels informatius la notícia que malgrat ser molt temuda era d’esperar, que no és altra que Xesco Gomar culmina el cop d’estat que va intentar ja abans de les municipals , presentant-se com únic candidat al càrrec de primer secretari del PSC local , amb una executiva de la que s’han publicat els noms de Javier Naya , David Bote i Esteve Terrades que a bon segur es convertiria en el nou president local del PSC.

La notícia també dona els noms de J.A. Baron i Consol Prados i hom sap que entre els noms que formaran el poder hi haurà el clan andalús amb Carlos Fernández i Ana Barrera i també el nucli oposat visceralment a Baron amb Remigio Herrero i Manuel Patricio. Noms que corresponen fil per randa al nucli opositor a l’actual grup de regidors del govern , fet que em fa sorprendre en el cas de Baron i Prados que en la seva acceptació veig massa un manteniment del poder en comptes d’una sortida per ètica i dignitat personal.

Tots sabem qui és Xesco Gomar. Un té molt clar que si existís a nivell individual, un intentaria tenir com un anti- míssils personal ja que el qualificatiu polític ,- i vull remarcar  l’adjectiu de polític ja que del que estem parlant ara és de política -, en el que a mi respecta és d’un personatge sinistre i indesitjable.

Ho és en el fer i el que es pitjor , ho és amb un ideari anti català que ha propagat de manera intensa i constant  mitjançant el seu càrrec de delegat de la Junta d’Andalusia que en comptes de servir per unir l’ha emprat per separar i establir uns confrontació constant vers el catalanisme esdevingut dimoni permanent en el seu discurs polític.

Aquest tarannà, aquesta posició política , és certament tan vàlida com la contrària , però aquesta paritat desapareix quan el que es pretén és obtenir un càrrec important del PSC en una ciutat important del país. I per a mi està molt clar que qualsevol mandatari del PSC , sigui el seu nivell de comandament que sigui , ha de tenir ben clar els criteris essencials que marquen l’essència del partit que no son altres que Socialisme i Catalanisme. No disposar d’un d’ells , i el que és pitjor , anar de manera visceral en contra d’un d’ells (catalanisme) , l’hauria d’impossibilitar de totes totes , per ocupar un càrrec d’aquest nivell.

Però aquells cadells  van esdevindre palmeros i el poder no tan sols els hi va riure les gràcies a, ans també els hi va donar el bocinet de poder per veure si així estaven cofois i callaven. Però creguts i crescuts no n’han tingut prou. Convertits en uns blakberrys , van d’executius poderosos quan en realitat son la més clara demostració d’una de les més importants causes per la que els ciutadà no vol entrar en l’orbita de cap partit polític. Ara es creuen George Clooney i no s’adonen que Quico Rivera els hi pot donar lliçons.

Però com que les coses son com son i succeirà el que succeirà , un per dignitat personal ha de respondre amb les petites mesures que té a les mans. Una és la denunciar el frau de llei de la seva candidatura per evident incompliment dels valors estatutaris del partit , i l’altra és fer pública la seva intenció de no voler tenir cap relació institucional amb personatges de tal casta.

És per això que avui mateix he dirigit un mail a l’agrupació socialista local demanant que estableixin la meva baixa com a simpatitzant . Ha estat amb el mail que transcric a continuació:

Companys
Soc Pere Pascual Martí , DNI .... , amb residencia a Mataró, Av ..... , Dp 08304 , tfns ......i correu electrònic .......
Coneixedor de que la única candidatura a primer secretari del PSC a Mataró és la que encapçala Xesco Gomar i entenen que la mateixa significa un formal atentat a la catalanitat que el PSC defineix en els seus conceptes bàsics i essencials, em veig obligat a demanar-vos

Prego dons que tramiteu la mateixa alhora que demano no rebi cap més notificació de cap tipus en relació al partit.
Desitjant-vos la màxima sort que a bon segur precisareu vistes les persones que ben aviat dirigiran el partit rebeu les meves salutacions
Atentament
Pere Pascual Martí
la meva baixa com a simpatitzant del PSC.

Prego dons que tramiteu la mateixa alhora que demano no rebi cap més notificació de cap tipus en relació al partit.

Desitjant-vos la màxima sort que a ben segur precisareu vistes les persones que ben aviat dirigiran el partit ,  rebeu les meves salutacions

Atentament
Pere Pascual Martí


PS.- Sorprès estic de que havent publicat en el Facebook un comentari parell al respecte del cas PSC , ja he rebut unes quantes respostes a nivell personal donant-me la raó  . Llàstima que generalment els perdedors sempre anem carregats de raons.



20 ANYS

La mala notícia de la candidatura de Xesco Gomar m’arriba avui 29 de febrer , data exacta en la que vaig venir a residir a Mataró ara ja fa cinc o vint anys , segons es miri.

Una decisió de la que no me’n penedeixo en absolut , malgrat la lamentable deriva que pot prendre el futur en aquest cap de setmana.

EXPOSICIONS



No voldria que el desencís polític em fes oblidar un obligat consell artístic que no és altre que recomanar de manera intensa dues exposicions que s’inauguren en els propers dies.

Així demà a 2/4 de vuit del vespre i a l’espai capgròs,  Jordi Santamaria  ens presenta les seves “Escenes de Platja” , mentre que divendre serà en Pere M. Brasó qui al col·legi d’Aparelladors ens demostrarà que “M’he  quedat en blanc”.

Dues bones exposicions que no us heu de perdre.





1 comentari:

Anònim ha dit...

Es pot estar d'acord amb vosté en moltes coses, però no oblidi una i molt important, el PSC de Mataró l'han deixat a la més trista misèria en Baron i en Bassas, acompanyats de la López.
No crec que Gomar sigui la millor opció, però s'ha de tenir valor per afrontar una agrupació que està, apart de derrotada, partida en dos, una l'han muntat a l'ajuntament, i l'altre a la seu oficial.
Fins que Baron no plegui, o el facin fora, no s'aixacarà el cap.