diumenge, de febrer 05, 2012

NEGRE / BLANC





No fa pas tants anys que Dani Domínguez feia presentació dels seus atributs fotogràfics amb aquells magnífica exposició “Cantonades” que sorprenia per la seva qualitat tècnica però més encara per la seva aposta conceptual, intentant , i aconseguint , oferir una mirada diferent a indrets de tots propers i coneguts.

Ara trenca de nou el seu silenci expositiu ,- amb l’ interludi del sempre complex encàrrec de plasmar Les Santes -, oferint a la sala del Col·legi d’Aparelladors  amb un petit afegitó a “El Públic” , una intensa exposició de format mig composat per fotografies amb  blanc i negre , realitzades amb la modificació que li ofereix un programa digital habitual amb el que aconsegueix remarcar el protagonisme del seu objectiu mitjançant el desenfocament d’algunes zones de la fotografia pe remarcar l’objectuiu central i protagonista del treball.

Certament que cada vegada hi ha més discussions la voltant de la manipulació que permet la tecnologia digital. Crec que mentre que aquesta manipulació sigui pública i evident no hi ha cap problema. La tècnica sempre ha de ser mitjà i mai finalitat. La clau està en el material  original  en el que treballarem l’aplicació, i en aquest cas el material és excel·lent.

Ja sigui fotos properes o llunyanes , de concepte particularitzat o de visió més global, d’intuïció o amb una certa preparació, en tots els casos els resultats que obté Dani Domínguez son excel·lents ja que disposa del “click” mental que dona forma i concepte a la imatge que resultarà finalment captada. Opció que és justament la que determina el seu nivell d'artista i que per tant converteix les sevs fotografies en valorables obres d'art.

Una exposició , aquesta Blanc / Negre de Dani Domínguez que és un plaer, tant per els afeccionats a la fotografia com a aquells llunyans a ella però que son capaços d’entendre la sensibilitat que sols posseeixen els bons creadors.

Blanc/Negre fotografies. Dani Domínguez
Sala del col·legi d’Aparelladors.
Del 27  de gener al 26 de febrer de 2012