dijous, de febrer 09, 2012

PARLEM DE BATALLES





Crear no és fàcil. Manllevo una vegada més la consideració del mestre Arnau Puig quan afirma que “crear és anar sempre seriosament a la contra”.  Per això cal entendre perfectament la tensió del creador davant la fredor gèlida de l’espai buit , del blanc immaculat del llenç o del paper , en espera de perdre la seva virginal aparença davant la primera llambregada de l’artista. Una tensió a bon segur, ben semblant a la del soldat preparat per entrar en batalla.

I qui ens diu que la creació no és una batalla?. Una batalla tècnica i estètica , però principalment una batalla essencialment interior. Una batalla intensa, sense descans , tot perdent l’alè. Una batalla en la que es posa en perill tot: els sentiments , les creences , el més íntim . Una batalla que pot tenir guanyadors o perdedors, però que sempre deixa cicatrius en forma de totes i cadascuna de les obres que en surten d’ella.

Avui De Antonio, aquest artista que ha trobat en Mataró el lloc ideal per mantenir aquesta la seva batalla interior, ens ofereix amb cruesa les seves més personals cicatrius. Unes obres intenses, impactants , colpidores, que no deixen indiferent  ningú. L’home contra l’home , el concepte d’art en estat pur , en aquest anar a la contra de tot per aconseguir ser lliure en la gran batalla de la creació.

De Antonio , sense embuts , ens convoca a parlar de les més personals batalles , - les seves i les nostres -, i davant d’això sols ens queda una resposta: Parlem-ne

Pere Pascual, crític d’art

(Escrit per el catàleg de l'exposició "Parlem de Batalles" de l'artista De Antonio que s'ha inaugurat aquest vespre a l'Ateneu Caixa Laietana de Mataró)