dilluns, de desembre 19, 2011

COMENÇA EL FUTUR?





Divendres a la inauguració de l’exposició de Perecoll hi van assistir quatre regidors, a saber: J.A.Baron , Montse López , Quico Melero i Ivan Pera. Ningú més , ni del govern ni de l’oposició.

No puc negar que sorprenent-me l’absència de tota persona propera al govern ( no és de rebut que demanis a una persona un munt de col·laboracions per a la ciutat mitjançant la seva presència en diversos col·lectius municipals  i quan ell realitza un acte puntual tu et facis fonedís en tots els nivells ) , més em va sorprendre la presència d’alguns dels esmentats regidors , - especialment Baron i López -, ja que un els feia per estricta lògica en el congrés del partit. La seva absència i la imatge de Terradas i Carlos Fernández presentant les esmenes congressuals, em va obrir els ulls de cop ( i l’aixeta del mal humor també ) i em va quedar ja tot clar. El poder s’aferra a les cadires quan les capacitats personals estan a nivells de sola de sabates. Alea jacta est. Catalunya havia estat vençuda una vegada més.

Avui , tots els diaris i els comentaristes diuen la seva. Una opinió que variarà segons mitjans o columnista però que en un mix es resumeix  en que si fa no fa hi ha hagut allò de tocar-ho tot per no canviar res , que de manera més planera es resumeix en canviar els maniquins de l’aparador però mantenint inamovible l’estructura general de la botiga.

És obvi que Pere Navarrro pot fer bones coses. Com ahir em deia un company al facebbok , “ al menys pronuncia la “C” correctament”. La gent de Terrassa a la que conec el valora bé, sense excessos, encara que matisa que després del caciquisme de Royes  qualsevol persona amb un mínim d’educació i decència es podia posar-se la ciutat a la butxaca. El que es parla de la seva persona és interessant especialment en el que pertoca a una certa proximitat, concepte que es desconeixia a Nicaragua , en els darrers temps.

Però és clar. Si per un costat t’envoltes de l’espanyolisme ranci de Corbacho, l’espanyolisme municipalista més granat ( Sabadell, Cornellà , Santa Coloma, Salt ... ), l’espanyolisme més tenyit de postmodern de Chacon , l’espanyolisme de retruc de silenci de Daniel Fernández , l’home invisible en els darrers anys a Madrid on no ha piulat ni una sola vegada per defensar com calia a Catalunya front els seus “aliats” , quan en aquests anys hi ha hagut tants greus atacs. Si....

I en canvi limites a efectes decoratius les persones del mal anomenat sector catalanista , quan per definició tot el PSC ho hauria de ser , anem malament. Si et carregues fulminantment a Tura , Castells, Maragall i tot aquell que sàpiga de cor Els Segadors, és que anem més malament encara.

I si la teva primera decisió,- que sempre és de gran importància ja que serveix indefectiblement per deixar petja i indicar ben clarament quin serà a partir d’ara el camí a seguir -, és decidir que no cal grup parlamentari propi , dret fonamental del propi partit , i limites les opcions a una possible discrepància en alguna votació que es refereixi a Catalunya... És a dir , que no, que seguirem mesells i callats a la Carrera de San Jerónimo..., vol dir que l’hem cagada.

Tot això sembla indicar, ni més ni menys , que ja es poden començar a comprar noves pancartes en que desaparegui la “C” final , en referència a Catalunya. O potser m’equivoco i les pancartes serviran però no gran part de la logistica habitual del partit , dons comença a quedar ben clar que a partir d’ara PSC vol dir simplement Partit / Partido ( a gust del consumidor ) Socialista de Cataluña.

O sigui que espero resposta. Aquells , que com un mateix, ens sentim socialistes i catalanistes , és a dir posseïdors de les arrels i les raons del PSC , a qui collons hem de votar?.

Agrairia resposta. De veritat.



CONGRÉS LOCAL

Però queda ben clar que la transcendència d’un congrés com aquest es reflexa ràpidament cap avall , i Mataró , en estat d’interinatge , ha de recuperar la “normalitat” institucional i començar a preparar el futur.

L’elecció que fàcil és definir com “sectària”  , d’eleccions de delegats. El silenci absolut als simpatitzants al respecte de la presència de les diferents opcions a la nostra ciutat en la prèvia congressual. L’elecció d’Esteve Terradas com a membre del gran staff del partit. El moviment dels palmeros ,que començava ja avui  acostant-se a periodistes per  a tal d’aconseguir ( il·lusos d’ells )  comentaris favorables als resultats del congrés ( en general i en clau maresmenca i mataronina ) , oi Xesco Gomar ...
Tot indica que la batalla ja ha començat i l’objectiu és clar. I el pitjor és que vistes com estan les coses ho poden aconseguir amb una certa facilitat.
Un objectiu que ens fa pànic a molts i que d’aconseguir-se seria qüestió d’un exili immediat , encara que sigui interior.

L’objectiu és Esteve Terradas com a secretari local i començar a preparar la carrera municipal  amb la dupla : Carlos Fernández i Ana Barrera com a caps de cartell, deixant la decisió final a la conveniència o no de que una dona sigui per primera vegada alcaldessa de Mataró.

I aquesta és la realitat , es desmenteixi per on es desmenteixi.
Una realitat ni pensada pel pitjor enemic i davant la qual a CiU es deuen estar esconyant de riure.

Com veieu, un mal començament sempre pot  anar  a pitjor.

Esperem que els astres ho adrecin , per que per el que fa als homes....

3 comentaris:

Anònim ha dit...

hi ha alguns valors joves i renovadors que fan costat al terrades i al fernández: en Manuel Mas, en remigio herrero i la Pilar Gonzàlez. També s'hi suma l'Anna Comas, que fa el que sigui per sortir a la foto...
i sobretot, no t'oblidis del xesco gomar! gran gestor económic de romerias...

Anònim ha dit...

Home, sense treure't la raò del tot no sé si a can CiU estan per massa rises després del "sainete" del pacte secret amb el PP. El que semblava que es petava el cul de riure aquests dies era precisament en Baron

Anònim ha dit...

Home, sense treure't la raò del tot no sé si a can CiU estan per massa rises després del "sainete" del pacte secret amb el PP. El que semblava que es petava el cul de riure aquests dies era precisament en Baron