diumenge, de desembre 11, 2011

RICARD JORDÀ. PINTURES




Celebrar cinquanta anys d’activitat expositiva essencialment pictòrica i no fer-ho amb una exposició de quadres seria una absoluta contradicció. Per això, Ricard Jordà una vegada vista la seva impossibilitat de realitzar una retrospectiva va acceptar la proposta de Gal-Art per presentar en la sala de Rda O’Donnell una petita mostra de la seva habilitat amb els pinzells.








Així una desena de pintures omplen a vessar les dimensions de la sala amb un seguit de peces que serveixen per fer mirada als seus darrers anys d’activitat creativa, una activitat en la que ha mantingut la seva fidelitat al seu especial fer que l’ha convertit en un artista absolutament inconfusible per a qualsevol afeccionat.

En les obres presentades de nou Ricard Jordà ens ofereix repàs a la seva línia tradicional amb aquesta pintura de clara lectura social  en la que de nou , amb la dona com a principal protagonista , l’artista ofereix mirada crítica de la societat que ens envolta.

Tot amb una pintura plena dels seus elements iconogràfics personals que es conjuguen per conformar un ambient dens que a voltes esdevé quasi claustrofòbic, i que a ell li serveix perfectament per estructurar un diàleg obligat amb l’espectador que no pot restar indiferent a la pregunta a la que es veu sotmès al contemplar la pintura.

Si  a més afegim que la tècnica segueix essent per a Jordà un element transcendental ja que el seu domini li permet incidir encara més en la seva intencionalitat pictòrica , haurem de convenir que encara que sigui escàs el nombre d’obres presentades , la força i personalitat de les mateixes converteix a aquesta exposició en un encertat mostroari de les capacitats d’un artista que com pocs ha sabut establir “imatge de marca” amb les seves realitzacions degut a l’estricta fidelitat personal a un concepte desenvolupat al llarg d’aquests cinquanta anys de carrera expositiva que ara joiosament celebra.



Una exposició absolutament recomanable que serveix alhora per tornar a visualitzar el treball que intenten dur a terme la gent de Gal Art.

Felicitats.