dilluns, de febrer 06, 2012

ELS DIJOUS DE LA NAU GAUDÍ



 

La Nau Gaudí ha acollit fins ara lles magnífiques exposicions de la col·lecció Bassat , però és obvi que calia anar més enllà. Calia dotar d’activitats a la mateixa  per vivificar l’espai i donar-li empenta , motivant als amants de l’art a una repetida visita.

En aquest concepte , el proper dijous s’inaugura el cicle “Els dijous de la Nau Gaudí” , un cicle que cada segon dijous de mes portarà un acte relacionat amb l’art i la cultura. Per aquest any 2012 s’han establert tres eixos que amb alternança aniran ocupant l’espai:

Per un costat un dels protagonistes serà òbviament Gaudí  i la seva obra que s’examinarà des de les més diverses vessants .
Altra mirada serà la que farà a l’art mataroní i la seva història. En aquest camí el tema escollit per aquesta temporada serà el revisar el paper que va tenir Tertre en el desenvolupament de l’art a la ciutat.
Finalment el tercer eix serà el de la confrontació d’un artista local i la seva obra front a una obra i un artista dels que estiguin exposades en la mostra temporal que correspongui.

Per començar serà Arnau Puig home de tan ample currículum que bé ens ocuparia molt espai. Doctor en filosofia, especialista de sociologia de la cultura i de l’art , catedràtic d’estètica i mil coses més entre les que es troba ser jurat de la Biennal Torres García. Arnau puig dissertarà de “Gaudí , iniciativa i invenció a la nau de la “Cooperativa la Obrera Mataronense”.

Una conferència que es preveu magistral , que us recomanem amb molt de gust i que ves a saber si podrem aprofitar per parlar de Tàpies , company seu a l’aventura de Dau al set , protagonista d’un llibre de converses “Conversación con Antoni Tàpies” i que bé ens podria fer un retrat personal , a bon segur molt menys afalagador que el de la seva pintura , sabedor com es tothom de l’animadversió de Tàpies envers els seus vell companys a qui va vedar repetidament en exposicions, col·leccions i museus.

Un motiu més dons per acostar-se a l’acte inaugural dels Dijous a la Nau Gaudí. Una data , la del segon dijous de mes , que be farem en apuntar-nos amb vermell en la nostra agenda.

1 comentari:

Quico ha dit...

magnífica iniciativa! felicitats