dilluns, d’octubre 01, 2012

PASSA "ALGU" Sr. RANGEL ?





Soc seguidor del Twitter dels Socialistes. En la massacrada de twits que llencen ( ells i la resta de partits polítics ) tot explicant que si Pere Navarro ha menjat macarrons , l’Iceta s’ha tirat un pet , en Bustos n’ha fet capitomba o a la Rocío Sampere li ha vingut la regla  ( un seguit interminable de twits que fan que quan n’hi ha un de valorable, aquest queda diluït en la immensitat de l’oceà d’intranscendències que ofereixen)  , en vaig trobar un de Joan Rangel.

No puc negar que la curiositat em va vèncer i vaig entrar així a un post del seu blog de títol “Ante el fracaso del PP hay alternativa”. Deixant de costat el mitinero i poc atractiu missatge que oferia , vaig poder observar que l’article i tota la plana estava en castellà. Davant d’aquest fet , i fins els collons de que en el PSC l’ idioma castellà aparegui per activa , passiva , reflexiva , i ben aviat per imperativa , vaig respondre al twitt , tot dient : “ És curiós que sigui en castellà, no ?”. La meva opinió va tenir resposta.

Així l’endemà em trobo am el comentari de Joan Rangel en el que m’explica que era una copia d’un article que anava per una revista d’àmbit estatal i per tant era en castellà. Explicació perfecta i agraïment per la meva part. Però lamentablement tenia un afegitó: Passa algo ?

Dons si Sr. Rangel, passa "algo". Jo entenc perfectament que estigui una mica desentonat. És clar, ser delegat del Govern a Catalunya és un càrrec apetitós. Poca feina , ben pagada , i a més a més , els marrons cap a la Generalitat. Potser em dirà que això de poca feina... Bé acceptem-ho. Una feina poc feixuga políticament , amb molt poc desgast públic , i depenent potser més del protocol obligat davant qualsevol visita d’estat que no pas d’allò que els de nivell ras en diem “currar”.

Protocol, àpats , presentacions, figurar a totes les fotografies i estar en lloc preeminent en tots els actes , inclosa la Llotja del cap Nou. Ai , que potser d’aquí li ve la mala espina !!. Aquest any li tocarà veure el partit per la tele, com quasi a tothom , i això després d’haver flairat els canapès de Vilaplana sempre sona a desori. I és que queda clar que ser el portaveu de pressupostos en el Partit Socialista dona tan sols per a quinze segons a la tele i això no dona per a un ego.

I vull dir-li que el tinc en bona estima. Vostè va fer possible que la Fundació Palau acabés a Caldetes quan podia haver acabat a qualsevol lloc ja que Palau i Fabre el que cercava era interès per el seu fer, i  a Caldetes el van saber acollir com ningú. I bona part , per no dir tot , del mèrit és vostre. Però és clar , aquest deix xulesc , prepotent , que ves a saber si l’ha agafat de la seva estada madrilenya, d’aquest “passa algo?” m’ha deixat trasbalsat.

Que si passa" algo"?. I tant que passa. Que els ciutadans estem fins els nassos de polítics que es mantenen en càrrecs gràcies als aparells de partit i als que no hem pogut escollir de manera directe , dons en aquest cas ( i empro el castellà que veig que a vostè li plau força ) “otro gallo cantaria”.

Passa que els ciutadans de Catalunya que hem decidit lliurament votar al PSC , és a dir al Partit dels Socialistes de Catalunya , estem fins el més enllà de que polítics com vostè ,en el moment de votar en Congres dels Diputats , ho facin en contra dels interessos del nostre país , i després tot quedi en un “ens hem equivocat” , mentre que quan un diputat al Parlament de Catalunya vota en interessos de país i no de partit , se’l condemni a galeres.

Per que no entenem el servilisme burocràtic d’anar contra el que el país demana a crits. I no parlo d’independència , dons no és aquesta la meva doctrina . Parlo d’un sentit de país que ni vostè ni els seus companys tenen en absolut.

Que si passa "algo"?. Dons si. Passa que han perdut la confiança entre aquells que els havíem votat i que dintre d’un mes el PSC aconseguirà els pitjors resultats de la seva història i esdevindrà en un partit quasi marginal, sense cap mena de força per a decidir. Llavors , una vegada més , tindran la barra de dir que” hem escoltat la veu del poble i en prenem nota”. I tant que sí. A bon segur per mantenir el to xulesc , prepotent i impropi d’un representant del poble, per contestar a un twit amb un lamentable “ passa algo?" , que el desqualifica del tot.

És per això Sr Rangel que li aconsellaria es relaxés. Vostè és de Caldetes i tots sabem les virtuts de les seves aigües termals. Acostis a qualsevol dels balnearis de la seva població i faci un tractament complert anti estrés que crec que li vindrà com anell al dit per retornar a ser aquell polític que tant va fer per la seva població.
Veu , Sr. Rangel, com sí  que passa algo.

PS.- Empro el blog com a mitjà de resposta ja que queda clar que amb els 140 caràcters del twitt no tenia res a fer . I a més ho faig sabedor de que bons amics del Sr.Rangel llegeixen aquest blog i li podran trametre tranquil·lament.