dijous, d’octubre 17, 2013

L'AMIC GERARDO GIL







Absolutament emocionat repassant el catàleg de l’expo que Lita Cabellut , l’artista més emergent del moment , presenta a Singapoore i que s’inaugura avui, i que un ja té a mans.



 Un catàleg simplement espaterrant , d’una bellesa i qualitat fora de mides i amb una presentació escrita d’una qualitat tan alta que està fent empal·lidir d’enveja als millors crítics mundials , que és deleien en poder-lo escriure i que no va poder ser ja que Lita Cabellut va apostar per un gran desconegut , que té l’afegitó de ser un gran i veritable amic.  

Un escrit , pensat i redactat al Maresme , que penjaré en aquest blog de manera esglaonada , tant per la seva llargària com per la seva densitat filosòfica. Un catàleg que m’ha estat dedicat amb la , per a mi emocionant frase: “A mi gran instigador”.

Un intel·lectual de nivell mundial , al que he tingut el plaer de passejar per les més diverses exposicions del Maresme i al que he introduït en els estudis dels millors artistes de la comarca, dels que per cert n’ha tret una imatge qualitativa important.





Un home i un amic amb qui avui he compartit un senzill sopar ple d’inquietuds i confessions personals. Al bell mig de Mataró, essent com el que som, dos grans amics i dos apassionats de l’art amb el que gaudim i patim, vivim i somiem.

Gerardo Gil , un nom esdevingut ja “top” mercès al seu saber i a Lita Cabellut. Un home de casa. Un home que com no, és absolutament desconegut per a la gent de Cultura de Mataró. El tenen davant seu però com que no viuen l’art de la ciutat , ni se n’assabenten.

El pitjor és que las conseqüències les patim els ciutadans.