dimarts, de setembre 29, 2009

TELEVISIÓ MATARÓ / MARESME



No hi ha dubte que la notícia del dia avui a Mataró és la fusió de Televisió de Mataró amb Digital Maresme per configurar una televisió pública , encara que jo en diria de caire híbrid , que començarà a emetre tot just començar el proper any.

A dia d’avui és una fusió lògica. Ambdues televisions tenien greus problemes que afectaven a la seva viabilitat , però el seu positiu estava en camps complementaris. Mentre Marasme Digital disposava de mitjans tècnics i ajut polític , Televisió de Mataró disposava d’aquesta quota de credibilitat i respecte que s’ha guanyat en tota la seva trajectòria , pel fet difícil d’entendre per part del poder polític , de ser una televisió privada amb afany de pública. Així en aquestes circumstàncies el més natural i coherent era la fusió que donava com a fruit una nova televisió amb un ric passat i un futur prou interessant.

És lògic que m’hagi satisfet la notícia. Soc home de Televisió de Mataró en la que tinc l’honor d’haver estat amb M.José Recoder les primeres persones que aparegueren en pantalla , i d’això en fa més de vint-i-cinc. És per això que patia per la seva possible desaparició vista les carències , en especial econòmiques, en que es movia.
Ara el futur és difícil però és pot anar caminant amb una certa tranquil·litat , i a més quan segons el que s’ha dit avui, el pes i la direcció de programes restarà en mans de la gent de TVM , mentre que Maresme Digital es queda més en la zona de la gestió. Sembla ser dons un acord ben estudiat en que la lògica s’ha imposat.

Però l’alegria d’avui no em fa oblidar l’emprenyamenta de tant de temps , ja que mai vaig entendre la creació del canal públic en comptes de fer el que s’ha fet ara , que és ni més ni menys que potenciar-lo. Hom sap que la decisió, va ser absolutament política en aquest afany de sempre del Govern de ciutat de dominar la informació quan sempre ha estat dolent explicant-se i pitjor publicitant els seus èxits. I no ho dic jo, que ho ha dit el propi Govern.

El cert és que la creació de Maresme Digital va ser unànimement contestada no tan sols per tots els grups de l’oposició, ans també per l’opinió pública general que no entenia l’absurda trabeta per darrera que feia ensopegar fortament a l’apreciada Televisió de Mataró.
Però Baron i el seu Govern , entossudits com sempre , varen seguir endavant fins que ha arribat l’hora de rectificar. Ni més ni menys que el que succeí amb la Nau Gaudí, fent realitat allò que el Govern és l’únic que ensopega dues vegades en la mateixa pedra.

Justament en el post d’ahir , i en resposta a una opinió, explicitava el meu pensament de que aclarir o rectificar eren signes de valentia i honestedat. És el que avui li pertoca a Baron , encara que potser caldria puntualitzar que una cosa és una errada puntual i altra és aquest entossudiment que bé faria el Govern de la ciutat d’anar deixant enrera.