dimecres, de novembre 09, 2011

PROPOSTES DE POLÍTICA CULTURAL (II)





Si ahir presentàvem les propostes culturals de CiU l’actual partit en el govern, avui toca presentar les del principal partit de l’oposició (PSC).

Cal tenir en compte , per si algú en vol fer comparança, que mentre la proposta socialista té com punt final el PAM del 2012, la proposta de CiU té un objectiu que avarca els quatre anys de govern.

Una proposta cultural, aquesta del PSC , que serà explicat el proper divendres a les 19.30 hores a l’estudi de Ricard Jordà ( Sant Joan 24). Llàstima que una vegada més no s’hagi tingut en compte les coincidències ja que l’acte es solapa amb la presentació de la CAPSA nº11 en l’espai de la Presó. Un acte de força importància que justament hauria d’estar en l’agenda de qui vol prendre part activa en la política cultural de la ciutat.

Sigui com sigui, aquesta és la proposta:


CULTURA: com a valor cultural, valor social, valor econòmic,
valor formatiu i en valor identitari


PROPOSTES:

1. Definir conjuntament amb les entitats i els agents culturals un Pacte per la cultura.

2. Catalogar el teixit cultural de la ciutat, el llibre blanc de la cultura, i donar-lo a conèixer.

3. Planificar i tramitar urbanísticament l’Eix de la Riera com a element conductor dels grans equipaments culturals de la ciutat, actualitzant els existents i construint-ne de nous com en Nou Teatre Monumental a la zona del Parc Central.
4. Constituir el Consorci del Museu del Gènere de Punt que conjuntament amb Caixa Laietana i la Fundació Vilaseca gestioni el Museu del Gènere de Punt a la nau petita de can Marfà.

5. Posar en marxa la Biblioteca Antoni Comas,a l’edifici de l’Escorxador, i planificar-ne la tercera al Triangle de Molins conjuntament amb un gran equipament esportiu i cívics

6. Mantenir la col·lecció Bassat a la nau Gaudí i treballar per convertir l’edifici de la Farinera en la seva seu definitiva tot cercant els recursos financers necessaris i redefinir els espais dedicats a les arts plàstiques, garantint la presència de les diferents corrents artístiques tant pel que fa a la producció com a la difusió i posant especial atenció en els creadors locals.

7. Crear un calendari d’actes culturals (Festival Shakespeare, Mostra de Cinema, Setmana de Música Antiga, Les Santes, ....) que tinguin una dimensió comarcal i nacional i que es promocionin i difonguin dins dels circuïts i xarxes del país.

8. Redactar el projecte executiu i iniciar les obres del nou centre cívic del carrer Muntanya.