dijous, de gener 03, 2013

RAÚL CAPITANI / SALVADOR ESPRIU







Aquesta nit en Raúl Capitani ha inaugurat a l'espai capgròs una exposició d'obra recent sota el títol de "Otro mundo" . Demà ja en parlarem més abastament però avui vull recordar l'homenatge que va retre a Salvador Espriu mitjançant una carpeta amb dibuixos i gravats amb els que va il·lustrar "La pell de brau".

El resultat va ser una magnífica carpeta / llibre que va editar l'Aixernador  que venia acompanyada per un pròleg del poeta Ramon Pinyol i l'aquiescència del propi Salvador Espriu a qui va complaure enormement el treball de l'artista. De la mateixa es van tirar sols 175 exemplars numerats i 25 per a ús de l'artista . Corria els començaments de 1984 i l'obra gràfica correspon alls començaments dels vuitanta, és a dir fa ja més de trenta anys, i és un veritable tresor per aquells que tenim el goig de tenir un exemplar en la nostra biblioteca.

Enguany es celebra el centenari del naixement d'Espriu i per tant m'ha semblat del tot escaient anar reproduint en el decurs de l'any el seguit d'obres d'aquesta carpeta , començant ordenadament per la portada i el primer plec.