dijous, de gener 31, 2013

BEGEMOT. ART GALLERY





Hi ha vegades que les il·lusions s’acompleixen. Estic convençut que una gran part del que podríem dir “món artístic” local , en la seva vesant plàstica, podria tranquil·lament haver demanat com a desig per el nou any un espai artístic expositiu en forma i manera de galeria d’art .

Dons bé , el desig s’ha acomplert. El passat dissabte , d’amagatotis cap a la ciutat degut a l’habitual premura de temps en que es comencen tantes aventures , va inaugurar-se “Begemot. Art Gallery”  que es troba al carrer Fra Luís de León 24 ( a prop del C. Sant Benet) que sota la direcció de la també artista Margarita Yarmats vol esdevenir punt de referència en l’ambient artístic mataroní.

Begemot es troba en un local molt més gran del que aparenta en entrar-hi i s’estructura en dos ambients ben diferenciats , un d’ells distribuït en forma de petis espais o saletes, el que ofereix un munt de possibilitats que poden anar des d’una exposició de bon format fins a una mostra amb diversos tastets quasi individualitzats sense que s’interfereixin entre ells, I en mig tot un ample ventall de possibilitats.

De moment per començar ofereix una interessant col·lectiva , amb algunes obres tan remarcables com ho son les peces de gran format que ens donen la benvinguda tan sols entrar en la galeria , al costat d’altres en les que la diversitat temàtica , tècnica , estilística i com no, de qualitat , que confegeixen un mostroari el suficient atractiu com per pensar que l’espai no parteix del zero absolut i en canvi disposa  del suficient criteri eclèctic i qualitatiu com per tirar endavant un projecte il·lusionant per els promotors i alhora , enormement il·lusionant i necessari per l’art de la ciutat.

Temps hi haurà per parlar d’ells i del seu fer. Avui he tingut un primer contacte amb els promotors de la galeria i he de confessar que ha estat enormement plaent. He vist , a més de la il·lusió i les ganes pròpies de qui comença una aventura d’aquest tipus , dos qualitats importants com ho son tenir unes idees clares de per quin camí han d’avançar , però alhora tenir igualment clar que escoltant poden millorar molt el projecte.

Begemot comença ara una singladura que si sempre és difícil, avui encara ho és més. Evidentment precisa del suport de tots i de la difusió de la seva existència, i crec que bo faria el món artístic i cultural de la ciutat de fer-hi confiança , com des d’aquí nosaltres li fem.

Avui dons , felicitem-los , felicitem-nos i per damunt de tot i amb el desig dels millors dels auguris,: Begemot, benvingut a Mataró