dimarts, d’octubre 27, 2009

VERGONYA , VERGONYES I POCAVERGONYES

Vergonya intensa , fonda, punxant , la que sento jo i com jo una gran quantitat de ciutadans davant els fets de corrupció que avui han sortit a la llum.

Vergonyes a l’aire , amb les que han quedat els “grans” partits d’aquest país que ja ha deixat de ser un oasi. Vergonyes a l’aire que fan ferum de poc net , d’acumulació de ronya . vergonyes que serà difícil tapar durant molt de temps.

Pocavergonyes com adjectiu generós per qualificar els noms i cognoms de “representants” o “ex-representants” del poble als que avui públicament s’han quedat sense la màscara de l’honorabilitat que teòricament els hi donava , o els hi havia donat, el seu càrrec.



Amb tot, un daltabaix molt important del que caldrà fer lectures serioses i profundes , però que han començat malament amb la tècnica del ventilador , i el “ i tu més” , o el jo he sigut el més ràpid en foragitar aquests intrusos que no responen ni de bon tros al sentiment general.

La gran abstenció de les darreres eleccions havien de provocar un profund anàlisi de les causes per poder-hi posar remei. Ja hem vist que l’anàlisi ha estat clar , però marcant clarament una direcció contrària. I ara què?.
Per pensar-ho fredament i fer-ho a fons. Caldrà no quedar-se en aquesta gran corrupció i sí també en la petita. De la primera m’agrada pensar que a Mataró no n’hi ha. De la segona no puc dir el mateix . La corrupció de les eleccions de càrrecs , de places oficials, d’encàrrecs a dit , de segregacions sense raó, de vetos amb tota tranquil·litat. Una corrupció que potser no es podria qualificar com a tal, ja que els fets es fan sota la cobertura d’una legalitat , però sí una corrupció ètica que també cal eliminar.

Ara ja sols quedà la resposta del bisturí. Hi ha massa tumor enquistat que cal extirpar , - a Mataró també -, sols així els ciutadans de a peu podrem recuperar en part la confiança en aquells que haurien de ser els nostres representants i acaben essent allò que mai ens hauria agradat ni tan sols pensar.

Fotografia . Obra de Don Fink. ( Duluth . Minessota . 1923) . Expressionista americà que forma part del Grup de París ). Col·lecció personal