diumenge, de gener 19, 2014

15 x 15




 D’ entre les moltes bones coses que té la Sant Lluc una d’elles, al meu entendre, està en el periòdic repte que llença als seus associats convidant-los a una juguesca que trenqui la monotonia habitual del seu treball. Que ara un punt de llibre , que ara a més a més tingui relació amb.., que ara parlem del dibuix, que ara del gravat , que....  Una juguesca que en aquesta ocasió ha estat limitiativa en la mida , un reduït quadrat de 15 cms de cantó, i el material, el paper.





Una juguesca a la que han respost ni més ni menys que 55 artistes que s’han llençat al repte de trencar les seves rutines creatives per aconseguir fer un treball personal i representatiu en l’entorn de les limitacions imposades i ho han fet amb uns resultats dominadorament positius i sense que quasi ningú desmereixi el conjunt del presentat.

Tot creador acostuma a tenir una cadència creativa, aquella que marcada per uns trucs, manies o dieu -li com vulgueu, li permet començar a bastir la seva composició creativa defugint de la por al blanc virginal. Una cadència que poc li serveix en aquests moments ja que ha de capgirar tot el concepte personal per endinsar-se per altres verals en els que el que domina son les circumstàncies externes (aquí, mides i material) i fer-ne adaptació al seu gen creatiu.





Unes circumstàncies aquestes que generen que l’obra presentada sigui absolutament personal, i a més a més, sigui fruit d’una reflexió prèvia i una lluita activa en el moment creatiu , per aconseguir aquell treball rodó que acompleixi les limitacions demanades i alhora el propi, i irrenunciable, concepte artístic personal. D’aquí que el resultat sigui ben escaient.




Per això fàcil és fer-ne detallada visita amb el convenciment de sortir-ne satisfet. És obvi que no es tracta de “ grans” obres. No és aquesta la intenció ni el resultat. Però si que es fa avinent un nivell conceptual i en la realització, amb algunes peces ben remarcables, prou rellevant com per sentir-se satisfets, tant en el que pertoca als participants com als organitzadors.
A seguir

Fotografies manllevades del blog de la Sant Lluc