dimarts, de juliol 18, 2006


AVUI FA 70 ANYS

Les imatges d’aquest post corresponen a “La Vanguardia” del 18 de juliol de 1936 de la que en soc joiós propietari. Aquests i altres documents del temps han arribat a les meves mans per herència del meu pare que els guardà o aconseguí.

Fora de les esqueles de portada cal remarcar els importants noms de la “Diada” d’Arenys i molt especialment la nota referida a Mataró. Sota el títol “Mortal atropello. Religiosa “. Diu textualment ; “Un tren de la línea del litoral, entre Premiá i Ocata , arrolló ayer a un hombre, causándole la muerte. Parece que el interfecto iba distraido por la via férrea y no apercibió al convoy, sin que se pudiera evitar el accidente.
-Ayer terminaron las novenas celebradas en las parroquias de Sta María y de San José, así como la de la la iglesia de Caremelitas Descalzas de esta ciudad, en honor de Nuestra Señora del carmen. La de la parroquia de San José en particular, resultó muy lucida”.
La premsa és a bon segur l’anècdota del dia. Del que va succeir temps hi haurà de parlar. Ara com algú diu el coneixement i la memòria , el millor per no tornar-hi a arribar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »