dimecres, de juliol 19, 2006

MATARÓ HA GUANYAT.
HI HAURÀ FONS D’ART LOCAL


Potser algú es posi a riure al llegir el titular , ja que li soni a un dejà vu .. Però ara , i com mai, estic en condicions de dir que l’any vinent, Mataró podrà gaudir d’un Fons d’art d’artistes locals , que serà del nivell que vulguin els artistes , i que no pot ser altra que d’un bon nivell.

Avui ens hem reunit al despatx del Sr.Alcalde , el regidor de Cultura , el Director del PMC , i els representants del Fons i el resultat ha estat el millor dels possibles. A manca dels corresponents serrells que caldrà consensuar , s’han establert les estructures bàsiques del Fons que serà independent i tindrà el seu aixopluc a Ca l’Arenas. Un fons amb finalitat de recollir i mostrar, tot el ventall de l’art que és fa a la ciutat , tant per part dels seus artistes com d’aquells que estan lligats amb Mataró per una o altra raó.

Ara s’han de preveure els reglaments jurídics i constituents del Fons , i establir-ne un reglament d'ús , en el que a bon segur hi haurà visions diferents, però partint del fet que avui per primera vegada hi ha hagut unanimitat en el concepte. Per al que un pertoca , anteposar el Fons davant qualsevol altra cosa. Per part del PMC, explicitar de manera clara i contundent que volien el Fons ( és la primera vegada que un ho ha sentit en la contundència i no amb la boca petita). Tot , amb la presidència del Sr. Alcalde , representant dels ciutadans , que ha mantingut la seva fe en el concepte, i el convenciment que el Fons d’Art ha de ser bo per la ciutat.

Ara queda un camí dur per recórrer. Un de proper, en els camps burocràtics i reglamentaris , un altra més llunyà en aconseguir una col·lecció digna de la ciutat i dels seus creadors.
Fa poc deia que el Fons d’Art seria el que volguessin els artistes . Ara ho reafirmo amb tota intensitat. Ell han de ser els que marquin el camí. Nosaltres posem les primeres passes . Reglament al Setembre. Signatura d’intencions en el darrer trimestre de l’any. Començament de formació del Fons a primers de 2007 i exposició inaugural a la Tardor, en començar temporada. Els artistes amb la seva qualitat han de posar el llistó, que desitgem alt i qualitatiu.

I el Fons d’Art pot ser, desprès d’haver estat motiu de les màximes discrepàncies , l’element unitiu que trenqui les capelletes de la ciutat. Ser l’ens en el que es conjuguin les diferents opcions estètiques i tècniques per oferir un producte artístic compacte, competitiu i de qualitat, que pugui viatjar per arreu , honorant a la ciutat i als seus artistes.
Aquest és el repte. El dels promotors i del PMC . Si ho aconseguim , no hi ha dubte ,que ens podrem retirar amb l’objectiu més que acomplert.

Un somni, que ara i avui, sembla que podria convertir-se en realitat.

Ho dèiem en el titular. Mataró guanya. Hi haurà Fons d’Art.

I si voleu una confessió particular, un podrà anar a dormir més tranquil que mai amb el sentiment d’haver fet els deures i haver-los fet be del tot.