dimecres, de gener 24, 2007

COMUNICACIÓ

Algú es por preguntar que redimonis fa aquesta foto encapçalant aquest escrit. La raó és molt senzilla. En primer lloc ja que es clarificadora del que s’ha de fer ràpidament , és a dir, agafar el “toro” per les banyes . L’altre perquè es tracta del “toro ensogado” de Cella , un poble de Teruel ben a prop d’Albarracín , al que cal felicitar per la cura que té del patrimoni , en especial del seu pou artesià, el més gran d’Europa i el segon del mon , amb història d’ençà l’època romana i amb variacions en el decurs dels temps però a hores d’ara absolutament integrat en la vida i la civilització del poble.


Sempre hem dit, - i el govern d’amagatotis diu que a bon segur tenim raó -, és que el gran problema d’aquest govern és la seva absoluta incapacitat per explicar i publicitar tot allò que de bo ( i és molt) està fent.

L’obertura de l’Escola Bressol “Els Menuts” és exemple fefaent. La notícia està en l’obertura de l’escola just al començar el trimestre, però per sorpresa de tothom la negativa informativa estava en marxa. No hi ha notícia , no hi ha declaracions, el silenci s’imposa. Tot cal deixar-ho per el dia de la inauguració, sense entendre que aquest és un acte oficial i no pas real, per tant és nota obligada per a la premsa, però no noticia.
En resum que un fet important que es poda capitalitzar com un èxit, queda esmorteït, buit de contingut, amb els mitjans emprenyats , i quan arriba Maragall i diu el que diu, el ressò és molt més petit del que caldria.
( Això sense contar amb la nota oficial de premsa – veure Diaridemataró.cat -, una nota que en qualsevol empresa privada hauria provocat una immediata destitució ).

I així arriba l’affaire Fàbregas i de Caralt. Tots diem la nostra: Opinions, crits, queixes, defenses, atacs, assemblees, manifestacions .... I mentre silenci oficial. A que esperem?. A omplir dos planes d’un butlletí municipal que no llegeix ningú ?.
Cal sortit a donar la cara. Explicar que és el Consell del Patrimoni, qui el conforma i quin és el seu paper. Com es va arribar a la qualificació de l’edifici i quines raons han motivat el seu canvi. Com podem saber quins son els edificis catalogats i per quina raó, etc....

Aquesta manca de comunicació , en bona part deguda al ferreny marcatge que de l’àrea de presidència es fa a altres àrees del govern, amb un prejudici més que evident , és en bona part causant de la mala imatge d’un govern que ho ha fet molt més be del que sembla , si ens deturem en la versió del seu propi gabinet de comunicació.

Per això , i d’una vegada i per totes, cal agafar el toro per les banyes, i amb la veritat per davant, explicar als ciutadans el que , com i de quina manera. Però això sembla difícil amb un ajuntament important i un departament de premsa que no s’acceptaria ni en un poble com Orrius, amb perdó perla comparança.

1 comentari:

Marta Teixidó ha dit...

Pere,

A mi em sembla que la cosa és més complicada, i que prima per sobre de tot els factors econòmics.

La ciutat està ensorrada econòmicament, i la majoria de mataronins de tota la vida, ens preguntem: I de que viurà la ciutat un cop acabada la construcció?.

En realitat, el gran negoci de PUMSA, de competencia deslleial amb els constructors, està a les acaballes, però encara volen estirar més la corda.

Em sembla, també, que ens sorprendriem de veure la quantitat de pisos vuits que hi ha a la ciutat. El negoci està força aturat, i aquest gran moviment constructor, ha revitalitzar alguns barris, però també ha deixat la ciutat erma de més d'espais verds, sempre necessàris per a mitigar la contamitació.

Lo de Fabregas i Caralt, ÉS D'ESCÀNDOL.I desprès diem que volem ser una ciutat europea, i quan anem a centre-europa, quedem boca-balits de veure com conserven el seu patrimoni, i aqui EL TIREM PER TERRA, per fer pisos que no s'ompliran mai, perquè no hi ha altra forma d'obtenir diners.

Ja no parlem dels famosos equipaments, perquè a Ca l'Arenas val "un credo". Per tant, Per què no es potencia la ciutat econòmicament?. No recordem quan Mataró era la Joia de la Corona del ram del metall i del tèxtil?. O es que a algunes ments del consistori els hi fa vergonya assumiro, perquè resulta que en els anys difícils, aquells de l'obscurantisme, que ara, segons en Graupera, hem de descobrir, la ciutat rotllava econòmicament.generava llocs de treball a la ciutat i moviment Ara, tot es desert.

En resum, Pere, què hem fet els mataronins per tenir un equip de goverm tan àvid de poder i amb cervellets tant curts com el que ens governa?. QUIN ÉS EL NOSTRE PECAT MORTAL, perquè ens hagi tocat aquesta rifa?.

Una resposta, sempre serà ben rebuda.

Ben cordialment,