dijous, de gener 14, 2010

MIRANT CAP ENFORA


Ahir vaig ser entrevistat per en Manuel Roca Cuadrada a l’espai “Tribuna” , emès ara conjuntament a TVM i Maresme Digital. Encara que l’eix de l’entrevista va ser al voltant de l’exposició de l’Alfred Opisso , també van aparèixer algunes preguntes en relació a l’art i la ciutat.

En una d’elles se’m preguntà del per què del “mal estat” de l’art a la ciutat, pregunta enfilada a la manca de sales d’exposicions , la política expositiva municipal, etc...la meva resposta , potser poc hàbil coneixent la meva lluita , però sincera del tot , va ser capgirar el concepte , i respondre tot dient que l’art mataroní gaudia de molt bona salut ja que la creació estava en un punt ben àlgid, i art és justament això, creació i de qualitat. Els que estan / estem malament , som els espectadors que gaudim d’una programació limitada i en l’apartat públic , nefasta.

Els artistes semblen voler donar-me la raó, i així podem dir que Josep Manuel Calleja presenta la seva exposició e Poemes de títol “ Nocturn” a la sala d’exposicions del rectorat del campus universitari de la Universitat d’Elx. Una mostra inaugurada avui i que romandrà oberta fins el proper 2 de febrer.



Per altra costat la gent del Dimarts del Llimoner es troben aquests dies a Tamanrasset , la ciutat argelina que és capital dels tuaregs. A l’entorn del festival “ De la musique avant tout chose” i en el segons encontre internacional d’Imzad , els artistes mataronins Raúl Capitani, Pol Codina , de Antonio , Eugènia Mugnani , Manuel Prieto, Maria Pretel i Marga Riera , presenten els seus treballs responent així en certa manera, a la convidada de la temporada passada en que artistes argelines , conjuntament amb artistes mataronines , varen exposar a l’ensems a la Nau Gaudí. Una presència que bon segur serà profitosa per a tots.

Finalment cal remarcar la presència de l’obra de Josep Mª Codina en el culebrot “La Riera” de TV3. Algunes de les seves obres estan pressents en l’habitacle d’un dels protagonistes , fet que li permetrà una expansió visual del seu treball, que molts voldrien.