diumenge, d’octubre 09, 2011

CANVI DE PODER




Tal i com anunciàvem el passat dilluns ( per cert segueixo sense entendre com una noticia que estava a l’abast de tothom ningú gosa publicar-la i ha de ser un blog particular i específic com aquest qui la llenci a l’aire ) , s’ha produït l’obligat canvi en la regidoria de Cultura. A Marcel Martínez , lamentable baixa obligada per recomanació mèdica, el substitueix en Quim Fernández.

Un canvi obligat i alhora ,- segons parlen els que dominen el tema del Mataró centrisme, els “mtv” , i demés punyetetes que massa  vegades converteixen a la nostra en una ciutat ben difícil- , ben encertat. Un , des de la llunyania que li dona no pertànyer a la tribu de les famílies que intenten remenar perpètuament el poder de la ciutat , he de dir que en un i altre cas espero i els hi desitjo el millor , alhora que com he fet amb tots els que han ocupat cadira tan controvertida , els hi ofereixo tota la meva col·laboració.

Així que a ambdós, al Marcel i en Quim , vagin els nostres millors desitjos d’encert i sort , que sens dubte els necessitaran.

DIVERTIMENTOS





Sempre resto admirat davant els esforços que fan alguns per tirar endavant uns projectes que a voltes estan més fonamentats en els somnis que en la dura realitat.
Aquest és el cas d’en Kim Queralt que segueix entestat , amb el recolzament de ben pocs , de tirar endavant el seu projecte d’espai cultural com és “Art i gent” , al carrer Pau Claris 11 d’ Argentona , que no m’estic de recomanar.

Així mentre molta gent propera li gira l’esquena , no deixa de ser curiós el bon nombre d’autors d’arreu de l’estat que estan disposats a exposar en el seu espai, alguns amb qualitat prou valorable, com queda ben palés en la col·lectiva que manté en el rerafons de la galeria.
Però a més , en l’epicentre de l’espai expositiu ens va oferint tastets prou interessants com és el que ara l’ocupa amb la signatura de l’empordanès Quim Arqués.

Arqués és el que podríem dir un jugador d’imatges. Aprofitant la seva saviesa fotogràfica i la seva sapiència tècnica com impressor , ha sabut conjugar ambdues característiques amb capacitat  creativa , gust estètic i un cert element de sorpresa i provocació per anar confegint unes imatges en forma d’hàbils muntatges en els que combina elements reals ( en aquest cas animalons ) amb diverses combinacions que res tenen a veure amb ells però que al ajuntar-les s’obtenen uns resultats plaents per a la vista alhora que amb una lectura interioritzada que cal realitzar ja que va molt més enllà de l’aparença.

Amb tot aquesta mena de joc , encara que és del tot incorrecte l’expressió ja que la intenció de l’autor va molt més enllà, Arqués ens presenta un arrodonit conjunt d’imatges que vol demostrar , i ho fa , que al concepte d’art es pot arribar per mil camins , ja que la clau està en aconseguir una fluïda corrent comunicativa, fet que s’acompleix amb escreix  en aquesta mostra de recomanable visita per la seva qualitat i novetat.

“Divertimentos” per  Quim Arqués
Galeria “Art i gent” fins el 2 de Novembre de 2011