dimarts, de desembre 04, 2012

MARC PRAT I EL TORRÓ DE L’ANY





En acostar-se les festes nadalenques ha esdevingut ja una absoluta tradició la presentació el torró d’artista que de fa ja un bon grapat d’anys , presenta la Pastisseria Uñó i que any rere anys agafa el protagonisme de la mà d’un destacat artista mataroní i que enguany té a Marc Prat com a protagonista.

No ha volgut l’autor desmarcar-se ni un fil de la línia artística que pregona i ha presentat una peça en la que es reprodueix de manera fidedigne un claustre de la seva sèrie “Nexus” amb la que va guanyar el Premi Bancaja de pintura i ha assolit un èxit rotund en tots els llocs en que ha estat exposada.


Un torró que busca combinar textures per fer-lo exòtic, lleuger i suau. Aquesta barreja implica un cruixent fet a partir de neules, coco i fruites liofilitzades acompanyat d’una trufa també afruitada, composta principalment per fruits de la passió i mango. Un torró amb gust en part exòtic, també es deu a què Prat viatja sovint al Marroc. En aquest sentit, Uñó detalla que utilitzar fruites poc comunes i mesclar els gustos i les textures buscava exemplificar el temps que l’artista passa a un país que no ens és familiar”.


Un torró que a més enguany ofereix la possibilitat de ser adquirit amb un gravat de l’artista el que el converteix en peça doblement gustosa, tant per l’art plàstic com per l’art pastisser.

Felicitats.

(Les fotos han estat manllevades del web del Tot Matar i son de Mireia Bel )