divendres, de desembre 22, 2017

COL·LECTIVA DE GRAVADORS





 No podem dir pas que Mataró és una ciutat amb una temporada artística esplendorosa, però si , de tant en tant , i per una estranya coincidència que quasi hauríem de considerar astral, ens podem trobar amb un seguit d’exposicions de veritable interès.



Ara mateix cohabiten a la ciutat l’exposició de Manuel Cusachs a l’espai capgròs, amb la magnífica recuperació d’Antoni Lleonart  a l’Ateneu Fundació Iluro, l’obra de Didier Lourenço a Moldumat, les dues peces provinents de la col·lecció d’art contemporani de La Caixa a la Nau Gaudí i la magnífica retrospectiva de caire antològic d’Eduard Alcoy a ca l’Arenas.




Doncs bé , amb aquest magnífic ventall d’exposicions ens podria passar per alt una altre espectacular exposició, amb més modèstia, però no menys qualitat, com és la col·lectiva de gravadors que ens presenta la gent de la sant Lluc al la sala del Col·legi d’Aparelladors.




La gent de la Sant Lluc és ben amant de l’ancestral i sempre espectacular tècnica del gravat en les seves diverses tècniques i varietats, com ho mostra presentant quasi anyalment alguna exposició amb el seu protagonismes.




Ara ens ofereix una veritable lliçó amb el més variat mostroari de possibilitats de la mà de quasi una vintena d’artistes lligats tan sols per la seva relació amb el mestres Claudia Lloret i Jordi Rosés, d’Art Print, aquests dos “monstres” del coneixement i l’ensenyament del gravat. I en aquesta exposició els deixebles demostren haver sabut aprofitar bé les lliçons oferint-nos un conjunt d’obres en les que és difícil trobar-hi un però. Tècniques diverses, estilístiques de tota mena, sensibilitats des de la poètica fins a la rigorositat geomètrica. Tot per confegir una exposició rodona  que és un veritable plaer visitar-la i anar descobrint treball a treball la potència i qualitat dels eus protagonistes.




El bon nivell de la mateixa ens permet no fer distincions i deixar en mans de l’espectador la tria dels artistes que li siguin més plaents, en el llistat de protagonistes que son: Carme Boleda, Carme Muñoz, Catherine Lorton, Cecilia Morales, Cristina Julián, Daniel Llin, Dolors Blesa, Eduard Huertos, Margarida March, Mercè Montserrat, Mònica Zhang,  Montse Badia, Montserrat Brullet, Neus Soler, Ramon Llinés, Raymond Zorrilla i Teresa Oller.



No us la perdeu.


Les imatges han estat extretes del blog de l’Associació Sant Lluc per l’Art