dijous, de novembre 23, 2006

NAU GAUDÍ

No se que passa a la ciutat que tot allò que es refereix a Cultura sembla patir d’aquesta mena de maledicció que plana sobre l’activitat cultural i que fa que no hi hagi res que esdevingui rodat i que tot s’entrebanqui per qualsevol motiu. El cas de la Nau Gaudí en sembla el paradigma.

No entrant en detalls de tot el passat, que per cert hauria hagut de provocar alguna que altra responsabilitat política al menys en forma d’explicacions pertinents , i no anar tirant pilotes a fora culpant única i exclusivament a l’empresa constructora de tot el desgavell, potser comença a ser hora de prendre el brau per les banyes i decidir.

La notícia ha provocat prou comentaris com per pensar que certament un centre proper a les noves tecnologies, per jugar amb les conceptes de passat / futur , potser no és el més adient. Jo em decanto , com alguns altres , vers un centre polivalent ( ara es fan meravelles ,o si no veure el teatre L’ Amistat de Premià ) , que permeti celebrar aquests esdeveniments de tipus mitjà que s’acaben celebrant al “NH” ja que no hi ha cap espai semblant a Mataró , i que comparteixi espai amb el global fotogràfic dels Fons Català Roca , Carreres i qui més s’escaigui.

Potser així guanyaríem uns espais i un fons importants. I ho dic ja que el Català Roca està en converses i al respecte del fons Carreres , qualsevol dia a la família se li ompliran els dellonsis i el recuperaran farts de l’incompliment permanent del Museu envers el fons . fotogràfic.
Gaudí i el seu edifici son prou importants com per prendre una decisió clara , i a ser possible, aviat.

FETS I GENT

Parlo dels Tallers a Ca l’Arenas ; o millor dit, dels no tallers, i en poques hores em truca un amic per preguntar-me si soc bruixot , ja que a l’escola acaba d’arribar informació prèvia al voltant d’uns tallers a desenvolupar a partir de Gener.
M’assabento que el punt de contacte és un mail de “antequem” , que n’és l’empresa que guanyà el concurs d’externalització de Ca l’Arenas i m’adreço a ella per demanar la corresponent informació. La meva sorpresa es tenir resposta en poques hores , però no d’ells i sí amb paper oficial del PMC i signatura d’Àngels Soler.

Com pot ser això?. No hi ha una llei de protecció de dades?. Entendria que antequem m’adreces al PMC , però crec que és del tot il·legal que li hagi donat les meves dates informàtiques , que per cert exigeixo siguin eliminades mitjançant e-mail de resposta.

Anant al pràctic he de dir que la informació la podeu trobar a http://www.educació.mataro.cat/guia/ i llavors consultar per els camps de visuals i plàstica.
En teoria semblen uns bons cursets que poden ser aprofitables, encara que els noms dels monitors Llinás, Ortiz i Viñallonga no convidin a fer volar campanes.

Però amb tot això no hem d’oblidar que la dinamització de Ca l’Arenas no es tracta de fer tallers per alumnes d’infantil, primària i secundaria. Que cal molt més. Que ha de ser la casa dels artistes de Mataró.

El trist és que ni el PMC ni Antequem ni tan sols els coneixen.


Torno amb el bus públic fent la xarrada amb Consol Prados. Em sembla magnífic que un parlamentari usi el transport públic, fet generalment molt poc usual.
Tornem amb un Setra de l’any de la picor. Ella riu ja que al matí ja se l’hi ha espatllat el bus i quasi ha tingut d’anar a demanar rescat ja que calia estar al Parlament.
A veiam si tenim sort i cau en alguna comissió de mobilitat i hi posa mà, que falta fa, i molt.


Joan Antoni Baron és escollit pre-alcaldable per el PSC i ho celebro. Com en Manté jo hauria votat per la Pili González Agàpito, quan va ser anomenat per substituir a Manuel Mas. Li vaig dir a ell mateix, quan era alcalde in-pèctore, en la prèvia d’un debat sobre el tema “Valors “ a TVM.
Encara que estic convençut de l’eficàcia de la Pilar, crec que Baron està duent a terme un treball molt bo i que guanyarà de carrer les eleccions. Amb majoria absoluta?. Ves a saber. Al menys els vots de casa els te ja al sac.