dimecres, de febrer 28, 2007

DE VERITAT INTERESSA A ALGÚ LA CULTURA ?

Fa uns dies parlava de que m’hauria agradat que la cultura fos element primordial de la campanya electoral. Deia també que estava segur que no seria així.
M’hauria agradat per dues raons. Per un costat per què per la raó que fos, la cultura deixava de ser “maría”, i per l’altra per què voldria dir que immigració, vivenda, treball, etc. serien uns element superats i per tant no dignes ni tan sols de ser discutits.

Sabia dons que cultura no tindria paper principal però esperava almenys un millor paper. Joan Salicrú fa un magnífic plantejament al voltant de la cultura oficial i del PMC i el silenci per resposta. Ramon Bassas parla de “Mataró Cultura” una idea brillant, i el silenci n’és la resposta. Barón parla del nou Monumental i el silenci domina...

A algú interessa la cultura?. Quan parles amb els polítics i dius que cal agafar Cultura i fer d’una per totes una aposta per la mateixa, les paraules s’esvaeixen. Sembla que ningú en vulgui tenir especial apreci , menys Graupera ,com no.

Així comencen les apostes, i puc dir que el meu mòbil treu fum. Considerat com sociata i a més amb un cert poder en cultura ( Deu meu, que errats que van) , rebo avui sis trucades amb una mateixa pregunta , es cert que.... va a Cultura?. Per favor ,no.

I un que està més lluny del poder que no pas ningú li agafen ganes de riure. O de plorar. Per què el cert és que a hores d’ara Cultura segueix essent la gran interrogant.
I el lamentable que el mateix no està en quin partit l’assolirà i quin serè el regidor. La pregunta és lamentablement més senzilla, a qui li encolomarem Cultura?.

I que voleu que us digui. A mi m’entristeix. I molt.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut Pere,

Quina cultura interessa?. L'oficialista de l'Ajuntament?.

La cultura la fa la gent, i la que tenim actualment, ens ve dictaminada per l'Ajuntament, de mentalitat messiànica, que ens vol il·luminar a tots amb una bombeta de 100W, quan realment amb una de 60W en tenim prou.

L'exposició de l'Ateneu Caixa Laietana sobre el món de les col·leccions ÉS CULTURA, però és clar, la fa el poble, i aquests progres de caviar del consistori, són massa elitistes per entendre-ho.

Els diumenges a la tarda al Foment Mataroní FAN SARSUELA, QUE ÉS CULTURA, i s'ompla de gom a gom. En prou feines hi ha entrades.

Però aquesta esquerra de saló que ens governa no en fa ni cas, perquè vanm de snobs.

Per tant, en un debat municipal, la cultura no interessa ni als de l'Ajuntament perquè no tenen arguments ni idees. Només saben viure de la subvenció i fer el que sigui per mantenir el funcionariat.

Benvolgut Pere, reivindico l'HUMANISME, la màxima de la cultura, però es com cridar en un desert.

Cordialment, com sempre.