dimecres, de març 14, 2007

VIATJANT VIDES, CREANT MÓNS

El Museu de Mataró no és caracteritza pas per fer exposicions interessants. Normalment aprofita per ocupar els seus espais de Can Serra per qualsevol exposició , sense cap mena de criteri, que ofereixi tranquil·litat d’esperit i de muntatge, i que en el possible tingui una durada ben llarga. Això ha provocat que en general les mostres institucionals del Museu siguin tan lamentables que hom les obvia.

Potser per això voldria convidar-nos a no fer el mateix amb la mostra que acull en aquests dies sota el títol que encapçala el post i l’afegitó de “ L’experiència i l’obra de la Migració femenina a Catalunya”. Una mostra que arriba de la mà de la Diputació, i amb la signatura del Museu d’Història de la Immigració, el Museu d’Història de l’Hospitalet i l’Ajuntament de Sant Adrià.

És una mostra de dues cares. Per un costat la històric - sociològica , realitzada amb cura , atracció visual , interès per l’explicat i que per tant motiva a l’espectador a endinsar-se en el mon migratori , en bona part mirat des d’un cert distanciament, però alhora amb una implicació evident, motivada en bona part , per un muntatge atractiu, que traspua sensibilitat a mans plenes.

L’altra , la part artística és absolutament sorprenent. Varietat estilística , temàtica, conceptual, tècnica..., però lligades per una sensibilitat a flor de pell que permet traspuar una qualitat afegida digna de qualsevol professional.

Encara que tenim obres més significatives que altres , crec que seia injust fer distincions: Paquita, Nibufar, Monte, Karul, Samira, Motoko i.... totes elles ens mostren aquell art veritable que fuig de l’artifici per esdevenir comunicació absoluta dels sentiments i la intimitat del creador, en espera de rebre resposta per part d’un espectador que es mou en una paramètrica diferent.

He de dir que vaig gaudir molt. Ho vaig fer en la part més humana, i es va desbordar en la part més purament creativa.
Sigui com sigui, una mostra per visitar. Que el seu amagatall no el faci inaccessible. Està al Museu i roman oberta fins el 8 d’Abril.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. És una magnifica exposició que a bon segur poca gent visitarà.