dijous, d’abril 26, 2007


FERIA DE ABRIL


Com no, que segueixo garratibat davant la publicació de les quantitats atorgades en forma de subvencions, a la Feria de Abril de Catalunya per part de les autoritats del país.
En aquests dies s’ha fet pública la quantitat de 199.300 euros ( 33 i escaig milions de les antigues pessetes) que representen aproximadament una quarta part del pressupost general de la festa.

Sota la condició d’una major transparència, vistos els escàndols que acabaren en els jutjats , especialment amb el cas de la manzanilla “La Guita” , la Diputació i l’Ajuntament han aportat 75000 euros cada institució , mentre que la Generalitat ha fet ús de les tisores reduint la seva aportació a 49.300 euros.

Tenint en compte que Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat , ha explicitat que enguany el nostre govern ha decidit subvencionar tan sols la programació cultural , és a dir la majoria dels concerts, fet que cal aplaudir , vol dir que les subvencions de Diputació i Ajuntament es dediquen simplement per afavorir el lleure d’un grup molt limitat i determinat de ciutadans , amb una activitat de difícil qualificació però que no correspon ni a la tradició, ni al floklore , i és essencialment aliena al concepte de país en el sentit més ample d’integració de les persones.

Però a més a més , aquesta generosa subvenció , xoca frontalment amb les grans dificultats que tenen per rebre la més petita de les subvencions, generalment en forma d’espurna caritativa, altres actes del país que responen a arrels del mateix i que sí son veritables exercicis de cultura pròpia. I si val un exemple tan sols recordar les grans dificultats que està posant l’Ajuntament barceloní per poder repetir en el centre de la ciutat la magnífica i exitosa experiència d’enguany amb la setmana del llibre català.

Voldria que ningú fes lectura d’allò que no està escrit. Em sembla molt be que es faci la Feria de Abril a Barcelona, així com la festa que pertoqui per els col·lectius de tota mena de ciutadans dels més diversos països , als que considero de totes totes, catalans , i que òbviament estan en el mateix dret de demanar una subvenció ben semblant a la rebuda en aquest cas. Però del cas que ens pertoca se’n fa un gra massa.

I no dic més, que ja sabem el gran afecte que tenen bona part de gent del PSC ( o serà PSOE?) envers aquesta manifestació cultural (?). I especialment va dedicat als cadellets de les JSC que la tenen en gran apreci.

Algun dia s’acabarà aquesta festa?. Seria sens dubte un bon senyal. No per la desaparició i sí pel fet que quedaria clar que aquest és un país i el seus ciutadans en són partícips de l’essència del mateix.
Però de moment, i de manera lamentable, els poders es venen la identitat per un grapat de vots. I quan dic poders, parlem de tots els partits.
Un vot per unes sevillanes, és sens dubte un vot bord.

I un d’aquest tipus de vots, que voleu que us digui, no en vol cap.

3-0

He cridat i de valent amb el gol de Coro. La meva filla, feliç com mai. Ja sabeu, les eternes contradiccions de ser pare.
Ara queda l’altra passa,
Felicitats Espanyol.
PS,- Moltes felicitats Jose. Ho he merescut amb escreix. Ara sols queda el darrer esforç. Ja et veig a la Final.

5 comentaris:

Joana ha dit...

Amb permís...
Jo trobo que la majoria d'aquesta gent no s'han integrat.
No vull dir que sigui dolent mantenir les "seves" tradicions, el que no se, és si és cultura, el que hi fan, o sencillament, "paripeo y fiesta".
És clar que jo, soc del PSC...

Anònim ha dit...

Integrats...? Després de 50 ó 60 anys... ?
Us imagineu un col.lectiu de catalans (que es veu que també som espanyols, no?) que visquin a Madrid, Sevilla o Badajoz, demanant diners al seus Governs Autonòmics, Ajuntaments i Diputacions per fer un "sarau" (ai... vull dir una manifestació cultural)on hi haurien castellers, sardanes, ratafia, cava... Ni una pel.licula del David Lynch ho superaria!

Pere-Màrtir Brasó

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la reflexió de fons, potser és desmesurada la subvenció a la Feria de abril (només dic potser).

La setmana del llibre català no interessa a ningú, quan es feia a les Drassanes era un fracàs total d'assistència. A la Pça. Catalunya és un èxit perquè en aquesta Pça. sempre i passa gent. Molt mal exemple, tret d'excepcions, els editors en llengua catalana són la reina ploramiques i tots els catalans hem perdut burrades de diners en subvencions i suports genèrics.

Molt bé l'Espanyol, felicitats per la part que et toca.

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Este es un tema muy peliagudo, que nadie quiere entender, o mejor dicho sí lo entienden, lo que pasa es que es más fácil "La demagogia" que la "pedagogia" y noi los votos son los votos. No es solo el Psoe, que al fín de cuentas debe muchos votos a los asistentes a la feria, que no entenderían su falta de apoyo. ¿Pero y los partidos catalanistas e independetistas? ¿me puedes decir que pintan en dicho "sarao"? Van ha hacerse la foto, con la copita en la mano y si se tercia se dan un menito imitando bailar una sevillana. Al otro día a pedir la independencia, tan frescos. ¿llegará un día en que alguien tenga el valor de decirles que dicho evento, ni es ni se parece a la cultura de Andalucía? Pera, yo comienzo a dudarlo, el negoci es el negoci y con éste "sarao", hay mucho que se llenan bien los bolsillos. Un abrazo

Anònim ha dit...

Hola Pere,

Feia dies que no llegia el teu blog. La feina imposa, però ara amb calma, m'hi dedico.

Coincideixo amb tu amb el que exposes. Pero es que penso que es parteix d'una base diferent. La fira del llibre en català té connotacions excessivament polítiques i la Feria de Abril, excessivament festives. No hi ha un entremig.

Crec que un jolgorio, com aquí les festes majors de barri, no hauria de tenir una subvenció tan elevada, i els seus organitzadors,haurien de buscar-se la vida en trobar patrocinadors.

La Joana diu que la majoria d'aquesta gent no s'ha integrat. Però ens hem barrejat. Més díficil, per no dir impossible, serà la integració de la gent del nord i centre d'Africa, que no crec que hagin comprat gaires roses per Sant Jordi, i que no els veus ni a teatre ni a exposicions. Tan sols a alguns concerts de rock, i gràcies.

De la mateixa manera, la fira del llibre, potser hauria de comptar amb subvencions al lector, que no a les editorials, per fomentar la cultura, i la lectura en català.

Però tot es basa en política, i això ho fa malbé tot. Què passa amb les exposicions de Ca l'Arenas dels pijos aquests de Can Xalant?.

No està subvencionat això?. I Per què?, Per interessos polítics més que artístics, no?. Doncs igual passa amb el que exposes.

Fins a la propera, Pere