dimecres, d’abril 18, 2007

MARC PRAT = CARTELL DE LES SANTES 2007

Un parell de dies després de Sant Josep , es reunia al PMC el jurat de notables per decidir la notícia transcendental de l’any artístic mataroní: Qui era l’encarregat de fer el cartell de Les Santes.

El jurat de les “C” , inicial dominant dels cognoms dels seus membres, després de jugar amb algun nom , deixar-ne un a la recàmera per que “encara no toca” , va decidir sense gaires problemes que l’encarregat seria Marc Prat . Presa la decisió es va fer pacte de silenci , que en el que pertoca a mi han acomplert absolutament. Però sempre hi ha ànimes caritatives que feien que abans de dotze hores després de la decisió , un tingués totes les dades a la mà.

Vaig ser curós una vegada més. Sols em vaig permetre la llicència d’escriure entre línies en el post del 25 de Març, en el que parlava d’ell al voltant de la seva participació en el darrer recital de Llach.
Hi afegia però una obra seva i deia : A bon segur que ja està emmarcant el calendari de 2007, tot parlant també d’unes magnífiques perpectives per a un futur ben proper.

Avui , just abans que surti la noticia en altres mitjans, volem tenir el petit orgull de ser-ne els primers, i també ser-ne els primers en alegrar-nos en el convenciment de que serà un bon cartell.

S’ha obert dons la gran història artística de l’any. Comença la polèmica, que enguany i amb el fet d’aquesta repetició d’artista jove , obre un nou punt de debat. El Cartell ha de ser per un jove al que ha de servir com a trampolí, o be ha de ser per un consagrat com si en certa manera en fos el reconeixement públic a una trajectòria?.

Sigui com sigui ja s’ha descobert el secret. Felicitats Marc, I molta però que molta sort.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pere: crec molt encertat encarregar el cartell a Marc Prat. Per a mi és un dels millors artistes de Mataró. Ho dic ara i ja ho vaig dir el novembre de 2003 en l'entrevista que em vas fer ("Autoretrats") al MataróReport. Per tant, felicitats a Marc Prat.

Pere-Màrtir Brasó

Anònim ha dit...

Hola Pere,

Tot i que jo soc partidaria del concurs per al cartell, amb el seu premi en metál·lic corresponent, a nivell artístic m'agrada molt Marc Prat, però no es cartellista i la seva técnica pictórica no se si s'avindrà amb l'expressió d'un cartell. Avui en dia no existeixen pràcticament els cartellistes, i no tot pintor es capaç de fer un cartell, sensillament, perquè tenen conceptes diferents.

A veure aquest any en que se les dona. Però per l'obra que he vist a Marc Prat, donem-li un vot de confiança. No obstant, insisteixo: El cartell de la Festa Major ha de ser a través de concurs.