dijous, de juny 14, 2007

CAL FER-S’HO MIRAR

El pacte ja s’ha firmat. El PSC una vegada més , i van ..., ha decidit que això de la cultura és una cosa que no té cap mena d’importància i ha renunciat un cop ( i molt dur per a molts) més a dirigir-la.

Tenint en compte que el PSC ha estat manant sempre en la ciutat , no deixa d’obligar a una reflexió profunda el per què tan sols tres vegades ha dirigit aquesta cartera.
La primera vegada va ser amb Anna Comas quan Cultura estava a Can Xammar i no hi havia cap infraestructura cultural municipal. La segona va estar en les mans de Josep Fradera , amb Manuel Cuyàs, de director del Patronat Municipal , i va ser el moment del Monumental i va començar una minça activitat cultural municipal. La darrera va estar amb Remigio Herrero , amb obligada presa de postura degut a la majoria absoluta.

En els darrers vint anys , el PSC sols haurà tingut la regiduria de Cultura en quatre. És a dir: Sobren les paraules.

O potser millor dit, manquen les paraules. Les que Joan Antoni Baron com Alcalde, Ramon Bassas com a secretari del partit a la ciutat , i .... ( poseu el nom que volgueu) ens han de fer arribar a aquells que vàrem confiar en ells, en la fermesa de la convicció en que van explicitar que aquesta vegada sí, que Cultura ja tocava.

No valdrà ara vendre la moto de la Promoció Cultural en un entorn... Cultura és molt més que la promoció d’una ciutat. Cultura és i ha de ser ciutat. I Cultura havia d’estar en mans dels que han guanyat, i no ser emprada una vegada més com a moneda de bescanvi.

Avui em sento trist , decebut i en bona part traït. Lamentablement hem de dir allò de que no per esperada la noticia ha estat menys dolguda. Ara queda temps per la reflexió personal, encara que el destí de la mateixa cada vegada està més clar.

PS.- Voldria advertir a Joan Antoni Baron, que segons la weeb del PSC estarà el proper dia 21 de Juny a Ca l’Arenas per assistir a l’exposició de la col·lecció de Xavier Ubach que va donar a la ciutat. Millor no hi vagi dons a bon segur es trobarà sol , com és habitual a Ca l’Arenas. El que succeeix és que la mostra no es celebra a Ca l'Arenas i sí al Museu de Mataró

Senyors del PSC , que una cosa és no agafar Cultura , i l’altra ni mirar-se la programació.