dijous, de desembre 20, 2007

BON DIA

Avui ho ha estat , artísticament parlant.
Manuel Cusachs ha inaugurat la seva col·lecció de 33 grans homes del país a l’Ateneu. N’és la repetició de la mostra que presenta el mes passat a la Pia Almoina.
Per tant, res més a dir. Una excel·lent exposició que cal visitar amb cura i afecte. Justament el mateix que ha emprat Manuel Cusachs per dur-la a terme.

I penso que també el mateix que ha emprat la Caixa Laietana per editar el magnífic llibre-catàleg de l’exposició. Han estat moltes les vegades que hem parlat d’una certa garreperia de l’entitat crediticia. Avui hem d’aplaudir amb totes les nostres forces. El llibre que han editat , ja que crec que cal considerar-lo com a tal, és de tota qualitat i fa justícia als mèrits de Manuel Cusachs.

Per això avui cal felicitar a Cusachs , a la Caixa Laietana i a la ciutat.
Sens dubte un bon preludi de Nadal.
---

Ja fa uns dies que vaig tenir coneixement de la notícia , però avui la seva presència m’ha retornat la bona nova a primera línea. Albert Alís ha estat de nou escollit entre el seleccionats del Premi BMW de Pintura , que com hom sap és el Premi artístic més important de l’Estat.
El guanyador ha estat Guillermo Sedano Vivanco, però el lloc d’Alís el qualifica de nou com un gran artista reconegut per arreu de l’Estat.

I cal magnificar això d’arreu de l’Estat , per què el que és per aquí..... Així per exemple , malgrat el seu currículum no disposa de cap encàrrec oficial, mai ha exposat a Ca l’Arenas, Museu , Can Palauet... El seu nom mai ha estat en la pomada per el Cartell de Les Santes , la Nadala pública .... En resum que és el gran desconegut.

I això per no fer comparança amb “el niñato”, on queda clar que com diu la vella publicitat és en la distància curta on tot es juga.
A veiam si hi ha sort, i en ella hi guanya alguna vegada el bon amic Albert.

1 comentari:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Per a mí l'Alís és un dels cinc millors artistes (vius) de Mataró i comarca. Els altres quatre ja els diré algún dia (però serà en el meu Blog, més que res per allò del "Provocandi"...)

Felicitats Albert!