diumenge, de juny 08, 2008

ACTES

VENTURA AMETLLER

El passat divendres vaig assistir a la presentació celebrada a la sempre petita i incomoda sala d’actes de Can Palauet dels treballs de Ventura Ametller “Summa Kaòtica” i “Resta Kaòtica” , que en el cas de la primera correspon a una reedició de l’obra publicada ha fa molts anys per Laia , i en el cas de la segona a una primera edició.

Tinc una personal estima per Ventura Ametller. Fa anys que ens coneixem i hem pogut parlar moltes vegades d’art , façana cultural que ell molt bé coneix , i hem discutit moltes vegades al voltant de l'art en general ide les meves apreciacions ,en particular encara que sempre d’una manera ben afectuosa , especialment en temps i moments difícils.

Ara era devoció i també obligació estar present en aquest acte al que lamentablement ell no ha pogut assistir degut al precari de la seva salut. Per això, i coneixedor que li arriben els comentaris que es mouen a la xarxa valguin les paraules d’ànim per seguir endavant.
Un ànim al que cal adjuntar la felicitació per poder veure publicada una obra que malgrat la seva raresa estaria publicada de fa temps en un país normalitzat , fet que evidentment no succeeix a casa nostra.

Felicitats Ventura. A cuidar-se , que qualsevol dia la fem petar Riera avall tot parlant del moment immillorable d’en Josep M. o de com està treballant en Pepe i l’èxit que conrea per Holanda.

Una forta abraçada i temps tindrem per comentar les “ kaòtiques”.

ELNA

Aquest matí he fet una llarga passejada pel Parc de la Ciutadella. Feia molts anys que no gaudia de l’estricte passeig en aquest indret i el cert és que està magnífic . Avui a més , la celebració del dia de la ciència l'havia omplert de paradetes científiques i tot convidava a deturar-se per endinsar-se en aquesta ciència lúdica que ara tan explotada està a televisió com per ex a “el Club” ( tv3) o “El Hormiguero” ( Quatro).

A més com que tenia temps m’he acostat al Parlament de Catalunya que els caps de setmana ofereix visites obertes , ja sigui amb guia ( a les hores ) , o lliures ( en tot moment). Feia molts anys que no el visitava i sempre és agradable fer mirada a uns indrets que son nostres per dret de representació i que els sentim coneguts de tantes i tantes vegades que els hem vist en els mitjans informatius.

Però un no ha anat a la Ciutadella així per així, i tampoc fugint de la festa rociera ,el cert és que un ho ha fet exercint de marit . Avui de la mà de la Memòria Històrica i de l’Assumpta Montellà s’ha celebrat una trobada de nenes amb nom Elna per fer-ne una fotografia de grup que en la propera setmana serà lliurada a l’Elisabeth E, en homenatge en el seu 95 aniversari. La ciutat de Mataró s’ha afegit a l’acte tot lliurant un àlbum fotogràfic dels nens i nenes de l’Escola Bressol “Elna”.

I si encara no entenen el fet de que un en comptes de fer pinya i gaudir dels Capgrossos en la seva sensacional actuació, un mantingués el to a la Pça de la Cascada de la Ciutadella , tot és fàcil d’explicar: Acte institucional al que no pot assistir la regidora , conseqüentment corre la pilota i algú ha de fer la tasca. O sigui que per qüestions maritals , cap a Barcelona a passar el matí.

És a dir, el mateix del mateix que a Cultura , que quan el regidor no pot o vol assistir apareix el desert, això tot tenint l’acte a escassos cent metres de la seu. Com ho hem de qualificar?. Es qüestió de vergonya pròpia , professionalitat , sentit de la responsabilitat...?. Però a final de mes la mesada no té mengua.

Coses que passen en una ciutat i una regiduria quan mana qui mana i obeeix qui obeeix,
Com sempre , trist però que molt trist.