divendres, de novembre 28, 2008

EXCUSES , DE MAL PAGADOR ?

La meva filla s’està afeccionant als mots encreuats. Jo fa molts anys que no en feia però ara estic recuperant el costum fent-los mà a mà. Han variat molt d’ençà el mític Ocón de Oro. Ara les definicions son més ocurrents i divertides jugant amb el doble sentit. Fa poc vaig riure molt davant la proposta : “ que sirve para convocar otra ” , la resposta era ”reunión”. Si el que va fer el joc hagués filat més prim i hagués afegit una referència municipal , la resposta podia haver estat més variada: que si comissió, informe, sectorial ...

Tot això ve al vol davant el tema de la “desafecció” , paraula de moda en els darrers temps i tema recurrent per una altra volada de coloms, quan el més real, senzill i alhora eficaç es fer vol ras , tocar de peus en terra , gratar una mica la crosta i començar a fer veritable examen de consciència.

Els partits polítics , - tots sense excepció -, d’un temps ençà s’han convertit en uns robots monolítics de fidelitats absolutes en la que ningú es mou sota por de no sortir a la foto. L’aparell del partit , - una definició que indica una absoluta deshumanització amb el de perill que això comporta -, marca directrius a tort i dret segons les necessitats , - les del partit s’entén, que no les de la societat a la que en teoria es deu -, per establir una dinàmica fonamentada en generalitats i vestida de buides frases en un idioma particular , sols intel·ligible per experts. I clar davant d’això , la persona normal, desitjosa d’aportar el seu esforç , capaç de creure en la necessitat social del fet polític i creient que estant en el carro és com es pot avançar , ràpidament es sent induït . quan no adduït , a una dinàmica que ni entén , ni li agrada , i el que es pitjor veu amb la seva mirada neta que va per camins erronis i que al final acaba en una frase : "no es això germans , no és això". I clar, diu senzillament que pareu el carro que un es baixa a la pròpera.

Un ha tingut aquesta setmana un clar exemple. Trucada telefònica demanant la seva presència en un reunió. Una demanda quasi convertida en súplica. Que estaria molt bé que hi anés , que és molt important , que d’ella n’han de sortir les definitives propostes de cultura per al congrés d’aquest cap de setmana.... I un , dèbil i desitjós d’aportar les seves poques coneixences accepta i quan torna d’un dia feixuc de treball es desplaça al centre de la ciutat amb una certa il·lusió a veiam si aquesta vegada sí , per trobar-se que a la crida han fet resposta un militant i ell que es simpatitzant. Que ni tan sols els delegats del partit a l’IMAC , i per tant les persones que han de canalitzar el tema cultural hi assisteixen , Anna Bruguera ja que està treballant i Xesco Gomar no sé per què, però suposo i entenc que Déu sols s’apareix de tant en tant , i sols als escollits. I és clar així no hi ha participació que valgui de manera que un ja se’n ha esborrat definitivament.

Però això sí , un compleix i presenta les seves esmenes i a veure en que quedaran demà en el congrés. M’hauria agradat assistir-hi , però no pot ser ja em toca treballar , per el que resto encuriosit en com deu funcionar , encara que és fàcil de sospitar , els crítics amb poca presència i menys veu , i els palmeros fent de hooligans per arreu i disputant tot el poder que sigui possible.

Però la cosa té el seu morbo. Quin poder obtindrà Alícia Romero? , ja que segons el lloc que ocupi quedarà afavorida o llastrada el seu progrés per a ser la successora de Baron a meitats del proper mandat. Per el que a mi comporta espero i desitjo que aconseguirà un lloc preminent.

I quin poder tindrà Carlos Fernández a qui s’està fent en les darrers setmanes una campanya de rentat d’imatge fora de mides , sortint arreu i per arreu i per a dir el de sempre , és a dir res?. Una campanya culminada pel vergonyant tracte de favor en la seva aparició aquest dijous en el programa “La fàbrica “de TVM , trencant el costum de la no compareixença de regidors en el mateix , com va explicitar el presentador Eloi Aymerich.

El curiós , i la lectura la deixo per a vostès perplex un per l’evidència, que Aymerich va ser el cap de premsa del PSC en les passades eleccions i també ho és ara del Congrés.
Com veieu no sols és l’home el que ensopega dues vegades en la mateixa pedra. Els partits també.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja li vols posar data de caducitat a Baron? quin flac favor li fas al PSC i sobretot, a la ciutat...

pere pascual "pic" ha dit...

Jo no poso cap data de caducitat a Baron. Per a mi ja m’està bé que repeteixi com alcalde , això sí, amb canvis importants en el seu equip.
Qui s’ha posat data de caducitat ha estat ell mateix quan ha dit moltes vegades que no es pensa jubilar com alcalde. Per tant això vol dir que li queda tan sols un altra mandat, i tenint en compte que els partits han pres darrerament el costum de que quan hi ha canvis en el cap, els realitzen abans de les eleccions per a poder enfortir la imatge del nou candidat ...
Com veus és senzillament el compte de la vella , aplicat a la matemàtica política

Anònim ha dit...

Veient el que dius, que poc i que malament coneixes als socialistes de la ciutat... no en tens ni idea.