dimarts, de novembre 17, 2009

PÇA BLUME.
APARCAMENT AMB BUTLLA

Tarda magnífica. Quasi tres hores amb l’art com a protagonista , gaudint d’ell amb tota intensitat. Descobrir petits , o grans , tresors. Endinsar-se per viaranys ocults per arribar a peces de gran qualitat i estima que son desconegudes per a molts. Capficar-se en la rebotiga mental del creador per veure raons, causes i conseqüències . I veure obra i més obra , en gran part molt interessant, d’aquella que un s’enduria a casa sense cap mena d’escarafalls , ja sigui per lluir-la o com a plaer ocult. Una tarda magnífica de la que espero en surtin uns sucosos fruits dels que puguem gaudir tots.

De camí cap a casa , la boira humida incomoda però no produeix aquella fredor que es fica a dintre i que un no sap com treure., el que dona a la passejada un to especial , llàstima que en arribar a la Pça Blume de nou torna al fer de cada dia i jo una vegada més m’encenc.

Per qui no ho sàpiga , la Pça Joaquim Blume és la petita placeta que es troba davant del camp de futbol del Mataró. És un lloc incòmode i difícil per caminats i automobilistes. Per a uns no hi ha pas en el camí natural i per l’altra hi ha un garbuix de direccions que complica enormement la circulació. Dons bé en aquest petit indret avui fregant les nou del vespre nou vehicles mal estacionats. I la xifra era petita , el passat divendres a quarts de vuit n’eren tretze els que infringien les normes.

M’he queixat del desgavell per activa i per passiva i no he obtingut cap resultat. He fet apunt al blog, ho dic a tot guàrdia municipal amb el que em topo. En la setmana passada reclamava l’atenció d’aquell que feia endur amb la grua a un vehicle mal estacionat a la paret del covent . Una queixa amb resultat d’un aixecament d’espatlles ple de tan se m’enfotisme . O el mateix divendres en directe a una patrulla que ho sentia molt però estava de servei custodiant al bus municipal.

Diguis el que diguis , comuniquis amb qui comuniquis , et queixis com et queixis, res impedeix que els que aparquen allà tot esperant que els seus nens acabin el futbol tinguin una butlla que no tenim els demés i això no pot ser.

Si els de Mobilitat creuen que es pot aparcar envaint passos de vianants , ocupant zona de càrrega i descàrrega amb senyal de grua amb atenció preferent , aparcant en zona de prohibició d’estacionar ja que és carril direccional , pujant al damunt de la vorera de l’illeta central i....Dons bé , si Mobilitat crec que això val , que ho digui , que tregui els senyals de prohibició i en col·loqui un altra dient “Aquí val tot” i ens tocarà callar. Però mentre, protestarem en la certesa de que un vehicle aparcat en les mateixes condicions a les onze del matí o les quatre de la tarda durava tan sols cinc minuts sense rebre la corresponent visita de la grua.

Per això i en contra de la butlla d’aquest campi qui pugui seguirem vigilants i periòdicament informarem d l’estat de la qüestió , ja que crec sincerament que ja n’hi ha prou.
Les butlles per Quaresma i ja fa temps que han desaparegut.. Esperem que la de la Pça Blume caduqui ben aviat . A ser possible demà mateix.

Seguirem a l’aguait.

BEATIFICACIÓ


Llegeixo a cg.com que el proper 23 de Gener , Mataró acollirà la primera beatificació que es dugui a terme a Catalunya d’ençà el segle Xiii. El seu protagonista el Dr Samsó , arxiprest de Santa Maria , que va ser assassinat l’1 de setembre de 1936.

És per això que faig ullada a la Guia de Catequistes , escrita per ell, i que era publicada del 23 d’Abril del mateix 36 , és a dir poc més de quatre mesos abans de morir.

Un llibre curiós que serveix per entendre el concepte de religió d’aquells moments.