diumenge, de desembre 13, 2009

EXPOSICIONS

Encara que en aquestes dates nadalenques el que dominen son les exposicions tipus “superemerc’art” de les que ja n’hem parlat en aquests dies i de les que la darrera en inaugurar-se, ha estat aquest cap de setmana la que se celebra a Lolett Comas, amb l’ocurrent denominació de “Outtlet”, en els propers dies hi ha un bon grup d’exposicions de les que volem destacar ja de vell antuvi, per anar reservant lloc per visitar-les en la sempre atapeïda agenda d’aquest dies .

Per començar, el proper divendres a les 19.30 hores , en Marc Llacuna presenta les seves darreres experiències a la sala del Col·legi d’Aparelladors , Arquitectes Tècnics i demés , amb l’agosarat títol de “ I si en despertar descobreixes que t’has convertit en un llangardaix ? “. Una exposició que n’és alhora evolució i pas endavant en la seva meditada carrera. Les seves obres deixen la línia per passar a l’espai com eix constructor , però mantenint de totes totes el fonament cinètic que el caracteritza i que és raó i causa del seu fer.

Un treball divers, polivalent , de gran atreviment , jugant al màxim amb la complicitat de l’espectador que ara més que mai, certament és el que ha d’acabar l’obra.
Una aposta de gran interès , enormement subjugadora i que una vegada has estat capaç de traspassar el límit de l’aparent discordància que l’autor ens sembla proposar , si un és capaç de llençar-se al joc plàstic , sensitiu i creatiu que l’autor ens proposa , els resultats son del tot afalagadors.

















Quatre dies després , és a dir el dimarts 22 , i a la Sala d’exposicions de la Caixa Laietana , a la Pça de Sta.Anna , inauguració d’una mostra retrospectiva de caire antològic amb el nom d’Alfred Opisso com a protagonista.

Una llarga vuitantena d’obres provinents de diverses col·leccions particulars , obres que en la seva gran majoria no han estat mai exposades, serviran per presentar una mirada diferent al Opisso més conegut. Al costat de les seves obres més típiques i tòpiques , podrem gaudir de tot el ventall de la diversitat d’aquest gran autor , amb alguns treballs que molts hauran de pessigar-se per veure i acceptar que Opisso n’és el seu signant.

Una exposició que esperem i desitgem serveixi per recuperar i enfortir la figura d’aquest gran artista que amagat sota l’ombra del seu pare , no ha assolit el nivell de prestigi i coneixença que en justifica mereixeria per la seva gran qualitat.


Passat Nadal i quasi a punt d’encetar el nou any , el 30 de desembre en Pere M. Brasó presentarà els seus més recents treballs a l’Espai Capgròs, una mostra que l’il·lusiona a ell i ens il·lusiona a tot el món de l’art ja que és el seu retorn creatiu i expositiu després de la dura experiència que sempre significa una malaltia important.

Ara , recuperat en el físic i esperonat en l’artístic , tots tenim ganes de quina serà la seva nova visió de la vida i de la societat, i quina serà la manera d’expressar-la. Una exposició que caldrà visitar i examinar amb amplitud.


I per acabar Raúl Capitani rebrà un homenatge per la seva carrera artística en forma d’exposició retrospetiva a celebrar en el Museu del Càntir d’Argentona. Una exposició que vindrà acompanyada d’una activitat cultural diferent cada setmana i que ens permetrà aprofundir en l’obra d’aquest argentí, esdevingut mataroní i català d’ençà la seva arribada a la nostra ciutat fa més de trenta anys.

Un homenatge que se celebrarà coincidint amb la Festa major d’Hivern d’Argentona i amb inauguració el dia 9 de gener.

Com veieu un gruix de projectes a qual més interessant que caldrà visitar sens falta. Projectes tots ells de gent a la que aprecio personal i professionalment i en els que he estat convidat a fer-ne les presentacions , fet que m’enorgulleix i alhora m’omple de satisfacció.