dijous, de maig 20, 2010

TRANSPARÈNCIA A L’IMAC? .
PENEDÈS I PERA DIMISSIÓ

En el post del passat dissabte 15 de maig vaig fer públic el mail que havia dirigit al Vice-President de l’IMAC , el regidor Ivan Pera del PSC , tot demanant-li informació al respecte de la subvenció atorgada a Martí Anson per a prendre part en un projecte de l’empresa “Latitudes”. Demanava quina era la quantitat de la mateixa , si aquesta havia estat atorgada a dit o havia passat pel Consell i si existia alguna compensació per part de l’artista.

La petició estava fonamentada en la tan parlada “transparència municipal” que hauria de permetre als ciutadans saber la veritat de les actuacions municipals i les seves raons.
Avui he rebut resposta del regidor Ivan Pera , que cal repetir és el Vice President de l’Institut Municipal de Cultura. La resposta és aquesta:

Benvolgut Pere,

He fet arribar la teva carta al regidor de cultura Sergi Penedès, i n'hem estat parlant.
Entenem que és al President de l'IMAC i regidor de cultura a qui has de fer arribar les teves preguntes, que et respondrà amb molt de gust i que és qui ho ha de fer.

Atentament,
Ivan Pera i Itxart

El cert és que trobo inconcebible la resposta. D’entrada em costa entendre que un Vice-President no tingui suficient autoritat per explicar públicament fets que haurien d’estar a l’abast de tothom i que per tant ni tan sols haurien de motivar aquesta i altres preguntes de manera pública.

Essent benvolent , un pot entendre que per evitar malentesos degut a ser els màxims mandataris de l'IMAC de partits diferents , existeixi el comentari entre ells de l’esmentada petició. El que no puc entendre de cap manera és que si la carta ha arribat a mans del regidor Penedès i a més s’ha parlat del tema , s’emboliqui la troca i es respongui tot dient : torna a començar, per que no has seguit el camí reglamentari , circumstància que denota clarament el desig d’anar fent la viu-viu i no ser ni coherents amb la tan repetida transparència ni amb el sentit de participació dels ciutadans.

És clar que hom que conegui la història i els seus protagonistes principals, en aquest cas Sergi Penedès i un mateix , sap que la resposta no existirà mai, ja que no cal ni repetir la llarga història de desavinences, culminada pel fet de ser vedat per a qualsevol acte de l’IMAC per anti-democràtica decissió del seu regidor.

No penso per tant reenviar aquest mail ja que entenc que essent-ne el regidor coneixedor del mateix ,i havent-ne fins i tot parlat, la resposta hauria de ser automàtica i normal.
Per tant, i mentre aquesta no arribi , tots els post que publiqui a partir d’ara, acabaran amb la pertinent demanda de la mateixa , exigint transparència i la dimissió dels dos caps de l’IMAC, Srs Penedès i Pera.

TRANSPARÈNCIA A L’IMAC?.
QUINES SON LES DADES DE LA SUBVENCIÓ A MARTÍ ANSON PER PRENDRE PART EN EL PROJECTE DE L’EMPRESA “LATITUDES”?.
PENEDÈS I PERA , DIMISSIÓ.