dimarts, de setembre 13, 2011

HA MORT VICENS ADELL





Avui tocava parlar principalment del Sant Lluc ja que aquest dijous, és a dir demà per a la gran majoria de lectors d’aquest blog , s’inaugura aquesta Festa Major d l’art mataroní, però un rònec missatge  m’anuncia que ha mort Vicens Adell.

El nom de Vicens Adell no dirà res a ningú que no faci més de vint anys que es mogui per el món de l’art. Però per aquells que hem viscut les etapes glorioses de la transició, de l’esclat galerístic a la ciutat, i en certa manera  de la darrera bohèmia artística mataronina , la figura gegantina d’Adell , en Vicens , amb la seva veu greu i el seu afrancesat bigoti a l’estil “moustache”, esdevé un personatge inconfusible present a totes les salses.

El vaig conèixer a la botiga de mobles “Tot”, allà la Rda cantonada Álamos, on ara es troba el bar “La bombeta”. Venia els mítics mobles de Casablancas , encara que poc després la botiga es convertí en “V&A” on realitzà inclòs alguna exposició ( en recordo fermament una de tapissos). Després va entrar en totes les mogudes de l’època i inclòs va pintar. Una pintura la seva que es movia en el paisatgisme introspectiu de l’època , - a l’estil del desaparegut escriptor i molt bon pintor Jesús Moncada. I per cert no ho feia malamanet.

Fa temps que Vicens Adell havia desaparegut del mon mataroní. Per gust i per raons de residència. La darrera vegada que el vaig veure ,- no aconsegueixo recordar a on, encara que era en un acte artístic- , anava en cadira de rodes a conseqüència  d’un greu accident del que s’havia recuperat.

Avui m’arriba la trista notícia de la seva mort i s’amunteguen al cap els records de l’etapa més boja de la meva vida, és a dir de fa poc més de trenta anys. Per això , tot recordant-lo, em prendre un whisky doble a l’estil del mític Kenn, allà el carrer Barcelona. Un altra espai sols per la memòria dels escollits.

Amic Vicens, una abraçada , i a la teva salut!.

(La fotografia ens mostra a Vicens Adell , amb bigoti i de camisa blava , entre Pal i Perecoll, a l’Estadi Olímpic en el dia del nomenamnet de Pepe Novellas com artista olímpic ).