dijous, de setembre 01, 2011

NOVA TEMPORADA



Com si tingués por de que la gent s’oblidés d’ ella, la nova temporada artística ha arribat més puntual que mai a la cita. Tan sols caigut el full del calendari que marca la festa de San Ramon i per tant la fi de l’agost , i quan San Gil, curiosament patró de Núria i Festa Major del santuari, indica que ja estem a Setembre, les exposicions es renoven a la ciutat i entorn amb ni més ni menys que tres inauguracions , com son les d’avui d’Ana Caballero a l’espai Capgròs i  la de Toni Martí a la Presó i demà la d’Antoni Lleonart al Museu de Llavaneres.

Però aquesta pressa per començar temporada sembla haver-se contagiat també al públic que ha omplert els espais de la Presó i Capgròs en aquesta jornada inaugural,  com si ell també tingués por de que aquestes retallades que es veuen i ensumen per arreu , també tinguessin activitat en el camp expositiu i amb la seva presència volguessin fer evident el desig de que l’art mantingui el seu paper en la vida cultural de la ciutat.



Una presència massiva de públic i alhora de càrrecs públics. A capgròs hem pogut veure a Núria Calpe , la nova regidora de Mobilitat, a Joan Anton Baron, Montse López, J.A. Ciller i al nou regidor d’IC Esteve Martinez , mentre que Quico Melero estava a la Presó juntament amb Sergi Penedès, l’ex-regidor de Cultura que curiosament no assistia a cap inauguració quan ocupava el càrrec i per tant era una obligació, i avui ho ha fet a títol d’amic personal, fet que l’honora demostrant que al menys és amic dels seus amics.

Unes exposicions ben parelles en tots els sentits i de les que n’ haurem de parlar més abastament en aquest cap de setmana. Dos artistes novells en el que pertoca a fer públic els seus treballs en la seva ciutat però que demostren abastament que no estan pas en les beceroles en això de l’art. Dos petites sorpreses amb detalls positius encara que presenten també unes evidents mancances en altres apartats però mostrant en el global els suficients detalls a considerar el que els col·loca , ampliant-lo, en el llistat de creadors locals amb el suficient nivell de capacitats com per seguir un caminar pausat i segur en la seva evolució.



Dues exposicions que inauguren una temporada que se suposa problemàtica per les disponibilitats però que cal esperar sigui positiva per la força , el nivell i la vàlua dels seus protagonistes. Tot per aconseguir que la plàstica esdevingui  veritable columna de la cultura mataronina.

PS,. Unes inauguracions marcades per el rumor d’uns obligats canvis en el govern de la ciutat que afectarien del tot a Cultura. Un rumor que molt ens plauria no esdevingués realitat ja que indicaria que tot ha estat una falsa alarma i que hom pot seguir en la tasca d’aquell Govern que han dictaminat els ciutadans i el seu partit.
Així ho esperem de tot cor per l’estima que tenim als protagonistes del mateix. A recuperar-se