dimecres, de gener 18, 2012

ESTHER XANDRI. CALIDOSCOPI




Inaugura any la sala d’exposicions del Museu del Càntir tot presentant una vintena d’obres de l’artista de Sant Joan Despí, Esther Xandri. Una exposició que té en la figura l’eix principal , mitjançant la qual l’artista vol expressar les seves sensacions més íntimes.

Esther Xandri és una artista essencialment figurativa  el que no vol dir de cap manera realista. Per ella la figura és el pilar en el que estructura tot el seu pensament creatiu, però per ella la figura encara que s’ha de moure en els criteris del que podríem dir cànon clàssic , precisa d’un afegitó interior de caire expressionista que li serveix per modular-la , tot dirigint-la cap una figura més passional que real , en la que dominin les sensacions i les emocions per damunt de l’aparença.





Amb aquest sentit estructura tot el conjunt del presentat en una mostra de caire clarament muralista amb abundància de díptics i políptics , en el que el joc del complementaris, i molt especialment del contraris li permet  aprofundir en la seva intencionalitat comunicativa.

Correcte en l’apartat tècnic , encara que podria reforçar-lo per potenciar la seva intencionalitat , Xandri s’emmiralla amb el concepte mural de Sert tant en el concepte distributiu dels espais com en el joc de la dicromia que li serveix per fer pujant el seu treball que es visita amb plaer , encara que una vegada analitzada la mirada del conjunt , l’espectador informat pugui creure que hi manqui una mica d’intensitat interior i que la forma acabi pesant més que el fons , en una submissió estètica que potser caldria capgirar.

Una exposició la d’Esther Xandri que si bé en el primer moment crida l’atenció, aquesta es dilueix en el temps no deixant la petja que tot artista hauria de marcar.

Esther Xandri . “Calidoscopi”
Museu del Càntir. Argentona .
Del 14 de gener al 5 de febrer de 2012