dimecres, de juliol 11, 2012

MARIA ROVIRA / JOSÉ ANTONIO HERNÁNDEZ-DÍEZ





Avui a “El Periódico” , o al menys en l’edició barcelonina ( per cert , moltes felicitats a Joan Salicrú i Clack per el nou treball de les edicions de l'Hospitalet i Cornella , del mateix rotatiu ), apareix una llarga xerrada amb la coreògrafa mataronina Maria Rovira. Encara que l’excusa és parlar del barri barceloní on resideix ( l’Eixample ) , el resultat global és una mirada fresca a la seva història i el seu fer. Un artícle que us recomano i enllaço amb tot plaer.

Llegint-lo però, m’he trobat amb la grata sorpresa del fet del tot desconegut,  per a mi i crec que per a molts, de que la seva parella i pare del seu fill és l’artista veneçolà José Antonio Hernández – Díez ( Caracas 1964 ) i que està previst per el proper any que se celebri una mostra retrospectiva del seu art al MACBA.

Evidentment que un s’ha quedat amb el cant i mitjançant el Consorci del Museu Bassat intentarem que s’acosti a la Nau per que ens expliqui coses , a bon segur  a l’entorn dels cicles de “El Dijous a la Nau”. Però està clar que el millor dels artistes no son les seves explicacions / elucubracions i sí el seu art.
Per això penso que l’IMAC hauria de fer quelcom per poder veure obra d’aquest artista que es passeja quasi a diari per la nostra ciutat , encara que sigui aprofitant-se de la relació amb la nostra excelsa coreògrafa.




Tots sabem que és una exposició retrospectiva. Tots sabem que l’organització de la mateixa implica moure molta obra i que quedi fora de la mateixa un bon grapat de peces de bon nivell. No estaria malament que ja que l’IMAC vol mantenir el monopoli dictatorial de l’art contemporani en el seu projecte cultural, en especial a Can Palauet , ens ofereixi al menys , l’obra d’un artista ben reputat amb un currículum que ja voldrien els més “prestigiosos” noms que passen per Can Xalant i per l’IMAC.

Una proposta que des de la funció crítica oferim amb tot plaer i que ens agradaria pensar que al menys serà estudiada com correspon.

(Les fotografies de les peces de l'artista han estat obtingudes a la xarxa )