divendres, de desembre 06, 2013

FOTOGRAFIA I POESIA





A l’entorn dels anys Espriu i Punsola toca ara la mirada artística dels fotògrafs mataronins. Després de les mirades artístiques provinents de les escultures de Cusachs, els gravats de Capitani o el vídeo muntatge de Jordi Cuyàs, , arriba ara la iniciativa de l’AFPM (Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró) presentant una vintena de propostes en les que han enllaçat de manera més que brillant la seva visió artística , paral·lela a les visions poètiques d’aquests dos grans autors dels que en celebrem aniversari.




Sergio Ruiz deia de manera ben encertada en el moment de la inauguració a l’espai Capgròs, que els fotògrafs professionals deriven la seva creativitat de manera forçosa als encàrrecs que reben , paper en el que demostren el seu saber tècnic i creatiu, però que aquesta desviació professional, - lògica i plausible-, converteix en residual allò que en podríem dir “creació pura” , i que és justament aquesta la que han tingut de cercar per trobar sortida a la proposta que ells mateixos havien acceptat.



I s’ha de dir sense embuts que el resultat d’aquesta proposta és més que excel·lent, com no podia ser d’altre manera. A Mataró tenim la sort d’estar envoltats d’uns fotògrafs excepcionals que quan es deixen anar donen fruits com aquests que ara podem veure a les sales de l’espai Capgròs i de la sala de la Presó. Tots ells han cercat la relació amb el poema escollit i han obtingut uns resultats tan qualificats com escaients que han de deixar bocabadats , tan als afeccionats  la fotografia com als simples cercadors de sensibilitats creatives que sempre haurien d’estar presents en qualsevol exposició.




Per això el nostre consell ben positiu de visita , en la certesa que en la visió d’aquests excel·lents professionals , no sols sabreu trobar una visió tècnica de gran alçada , ans també podreu entendre la gran qualitat creativa d’aquests membres de AFPM, que demostren una vegada més la seva gran vàlua artística i creativa.

Una vàlua de la que en teniu mostra en el seguit d’imatges que us oferim , provinents de les xarxes socials del Sant Lluc.






PS.- La fotografia que encapçala el post però no és de membres de l’AFPM i sí del que signa aquest blog. Està realitzada aquesta mateix matí i és de l’escultura “La dama del Llac” de Manuel Cusachs , que es troba a la Rda  Sant Oleguer de Mataró.