diumenge, de febrer 09, 2014

LA DESTI·LERIA





Hi ha moments a la temporada artística que tot sembla quedar mig adormit, com si les exposicions entressin en període d’ hibernació. Acostuma a passar en les primeres setmanes de febrer , en les que vives encara les mostres que s’ha inaugurat després de les festes de Nadal encara queda un temps per a les següents. Això és justament el que ha passat aquests dies a Mataró amb la sola novetat de l’exposició de Roger Estrany a l’espai capgròs de la que en parlarem properament.

En aquesta laxitud que comporta sempre la manca d’activitat, de cop i volta hem rebut una injecció de pura adrenalina provinent de l’esclat il·lusionat de qui està promovent un espai creatiu en la que entre diversos elements s’hi trobarà una galeria d’art.

La seva trucada telefònica per convidar-me a una xerrada , diguem-ne que explicativa ,  m’havia certament encuriosit i més quan es negava a donar cap dada prèvia, dons volia fer-ho trepitjant el terreny. I tenia raó. Va ser trepitjant l’espai quan es feien evidents aquelles idees difícils d’imaginar tan sols amb les paraules. A més , l’insultant eufòria il·lusionada de qui ha generat  l’ideari i a més l’està portant a terme, era obligadament encomanadissa.

I així, passejant per l’espai m’anava desgranant , aquí hi hauran els taller de teràpia amb la música , l’art i la dansa com a protagonistes , més enllà tenim la possibilitat de fer tallers de tota mena en un ventall d’ample disponibilitat. Aquí aquest racó de xerrada i descans. I com no, en primer nivell i a vista del carrer , l’espai expositiu a on hi hauran exposicions de tota mena , amb un criteri al màxim d’eclèctic i amb un nivell de qualitat de llistó valorable. Un espai amb presència d’artistes de per arreu i que defugirà en el possible del localisme.

Certament que queda molt per polir, que algunes de les primeres decisions no son del tot reeixides ja que ha pogut més el cor que el cap, com és natural, però les quasi dues hores de xerrada m’han produït sensacions altament positives i m’han ensenyat una mirada clara , neta , amb capacitat d’escoltar i amb desig d’aprendre. I principalment m’ha mostrat una cara poc habitual, com ho és la del reconeixement de les pròpies limitacions i un convenciment de que el projecte no és foc d’encenalls, que hi ha un estudi de futur i que l’aposta està feta per lluitar i per guanyar.

I tot això em deixa molt content. Crec que la cosa pot tirar endavant i que “La destil·leria” que aquest serà el seu nom ens podrà destil·lar poderosos efluvis artístics i creatius i que sens dubte “agitarà” el món artístic local, fet del que ens alegrem de vell antuvi i en aquest desig hem posat a la seva disposició tota la nostra col·laboració, que esperem rebi també de tot l’àmbit artístic local.

Una molt bona notícia que encara té temps de creixement ja que no està prevista la seva inauguració fins a mitjans de juliol , però mentre, bo és anar-ne fent bon gust de boca , ja que l’aposta promet, la idea està clara , i que carai, que ja toca que a Mataró tinguem sort amb una galeria d’art que funcioni i dinamitzi aquest sector i de pas als bons artistes que tenim a la ciutat que son molts i bons.

Per tant, felicitats per l’idea i endavant.