dimecres, de setembre 10, 2014

AL·LELUIA




En algun post d’aquest blog i en diversos apunts del fb he maleït a consciència el fet de la coincidència en dia i hora de les inauguracions del Sant Lluc i del nou capítol de la Col·lecció Bassat.

Ho he fet amb vehemència i veritablement emprenyat ja que no entenia , en primer lloc com era possible que des de qui ha de coordinar el global de la cultura mataronina , és a dir des de Beneficència , ningú estava a l’aguait quan ambdues dates estaven fixades per les respectives organitzacions des de mesos. I en segon lloc per una certa prepotència per part de tots en no voler baixar del burro, i pactar sols unes petites variacions horàries. La Sant Lluc escudant-se en la Fundació Iluro, - misèrrima i risible excusa -, i al cantó Bassat marcant paquet amb la qualitat de l’exposició per bandera. En resum, trist , molt trist, per part de tots.

Sortosament a vegades hi ha algú amb senderi, i en aquesta ocasió crec que estic en condicions de dir que des d’Alcaldia s’ha “ordenat” la situació i les coses han quedat com explicaré. I dic explicaré per que en prenguin nota ja que l’agenda cultural municipal és un veritable desgavell i les seves dades no corresponen a la veritat.

Així, en cap moment va tenir en compte les variacions horaries pactades; ahir va fer desaparèixer l’exposició Bassat que s’havia fet fonedissa i que avui al capvespre ha reviscut en dia i hora correcte, mentre que en canvi manté erroni l’horari de la Sant Lluc. És a dir un desgavell dels habituals de Cultura ( alguna vegada s’actuarà demanant responsabilitats als irresponsables que maneguen la comunicació?). un desgavell que alhora em va deixar amb el cul a l’aire fa un parell de dies amb els meus comentaris crítics quan tots estava ja en ordre, però dels que curiosament no m’havia arribat cap notícia tot i essent membre del Consorci del Museu Bassat. Tot en un desori del que he rebut les pertinents disculpes des de dalt.

Afinades les discrepàncies tot queda així:

Dimarts 16 de setembre. A les 19.30 hores i a la Nau Gaudí, inauguració de l’exposició: “ Col·lecció Bassat. Quatre dècades , cinquanta artistes (1940 – 1979) amb la participació de S. Aguilar, A. Alfaro, F. Amat, E. Ansesa, K. Appel, D. Argimon, E. Arranz-Bravo, F. Artigau, R. Bartolozzi, E. Bechtold,J. Brotat, A. Calder, A. Cardona Torrandell, J. Claret, M. Cuixart, A. Cumella, J. Chancho, G. Chávez, E. Chillida, Christo, O. Domínguez, W. Faber, A. Fenosa, Perecoll,M. Gudiol, J. Guinovart, A. Jové, F. Léger, C. Mallo, M. Martí, M. Millares, J. Navarro,J. Niebla, J.L. Pascula, J. Ponç, A. Ràfols-Casamada, J. Rebull, C. Rolando, A. Saura, X. Serra de Rivera, J. M. Subirachs, De Sucre, J.J. Tharrats, J. Uclés, M. Vilà, J. Vilacasas,M. Villèlia, M. Viola, W. Vostell i J.M. Yturralde.

Dijous 18 de setembre , a les 19.00 hores a l’Ateneu de la Fundació Iluro inauguració de l’exposició Col·lectiva Sant Lluc 2014 , amb presentació per part de l’artista Manuel Cusachs que parlarà de la identitat.

Una diferència de dates que afavaoreix a tothom i en especial a l’art ja que li permet gaudir i honorar com cal a dues manifestacions diverses i en certa manera contradictòries que ens permeten fer lectura de la creació des del seu punt més ínfim de l’aprenent fins al mestratge del gran autor.

Dues mostres doncs que cal aprofitar amb intensitat.

(La imatge que encapçala el post correspon a una obra de Pablo Gargallo que es troba en el seu Museu de Saragossa)