dilluns, de maig 31, 2021

MIS HUELLAS. LÁZARO FERRÉ

 



Coneixo a Lázaro Ferré de fa anys. Ja en fa un grapat que  li vaig presentar una expo a la sala de la Caixa Laietana a la Pça de Sta Anna , potser una de les millors que va acollir aquell espai. A la seva obra però la conec de fa més temps encara.

Lázaro Ferré ha estat sempre un artista molt més conegut dels especialistes, de la crítica i de les bones galeries i col·leccions que no pas de la mass mèdia. La seva presència la col·lecció Saatchi, de les més importants del món en art contemporani, així ho demostra.



La seva pintura polièdrica, capaç de moure’s en plenitud en les més diverses tendències i estilístiques el van convertir en un rara avis de la pintura espanyola, molt enquadrada en calaixos estancs d’una única manera d’entendre l’art en la que no encaixava un personatge que tant aviat s’enquadrava en Picasso, Warhol, Lèger o Arroyo.

Les circumstàncies de la vida van enfosquir el treball pictòric de l’artista alhora que il·luminava la seva faceta com a gravador, tècnica a la que ha dedicat tots els seus esforços creatius en els darrers anys, amb un treball constant i continuïtat en el taller dels Barbarà.



Ara de nou ens ofereix mirada als mateixos en una vibrant exposició al Museu del Càntir d’Argentona. Una exposició silent i silenciosa, ben lluny de la seva cridòria pictòrica. Una exposició sense cap nota més alta que les demés. Sota un àmbit de discreció al que ajuda el minimalista muntatge, en un concert  ben proper a una sonata o un adagi en la que l’artista va desgranant les seves notes amb serenor i tranquil·litat per que aquestes arribin amb tota intensitat a l’espectador que rebrà en el seu interior la potència màxima de les mateixes per assolir-ne la plenitud comunicativa de l’art.



L’escenografia visual, element clau en el treball artístic de Lázaro Ferré, retorna amb tota intensitat en aquesta recerca de volums, gruixos, petits impactes sensitius, que no precisen de la cridòria de l’esclat de color, com era en el temps pictòric ,ans si la màxima sensibilitat de la recerca personal per assolir comunicativament el vincle emocional i la realitat poètica que traspua l’autor en les seves obres.




Tècnicament perfecte, visualment atractiu i amb la força de la seva sensibilitat creativa, les empremtes de Lázaro Ferré queden evidents en aquesta exposició que mantenint l’alt nivell assolit en les exposicions del Museu del Cântir, alhora mostren perfectament que Lázaro Ferré és exemple paradigmàtic d’aquella dita castellana vella que diu “Quién tuvo, retuvo, y guardó para el mañana”.

Lázaro Ferré és art en estat pur i ara ho demostra un cop més, en aquesta exposició de recomanada visita.

 

Lázaro Ferré. Mis huellas ( 2011-2021 )

Gravats

Museu del Càntir. Argentona

D el 21 de maig al 27 de junty de 2021