divendres, de desembre 10, 2021

FINS A TRES-CENTS

 



Aviat farà quaranta anys d’anys que de la mà del marxant francès Jean Pierre Guillemot naixi el primer Supemerc’Art a la galeria ’American Prints del carrer Calvet de Barcelona. Una oferta novedosa que oferia art contemporani d’artistes d’un cert nivell a uns preus assequibles. La proposta va ser un èxit total i l’ideari és duplicà en multituds d’espais , agafant especial volada el que es realitzava a la galeria d’art Vinçon, a l’espai de l’emblemàtica botiga de disseny, convertint-se en una exposició d’obligada visita amb multitud de vendes i descobriment d’autors , entre els que en diverses ocasions van ser convidat artistes mataronins.



Va ser tan repetida la idea a nivell local, professional, amical, etc que l’abundància va provocar una davallada de la qualitat amb la conseqüent pèrdua d’atractiu públic, el que va fer que per selecció natural siguin avui mateix pocs espais els que mantenen aquesta idea d’art assequible en el preu i amb un mínim de qualitat per a ser gaudit o regalat en motiu de les festes nadalenques,

La Destil·leria és l’únic espai de Mataró i jo diria que de rodalies que manté l’aposta i cal dir sense embuts que a més ho fa de manera excel·lent, amb un grapat d’artistes de qualitat contrastada, algun d’ells del segment alt entre els artistes locals i comarcals, que a més a més , i aquí rau el mèrit d’Agit Baqué , responsable de l’espai, no juguem amb la fama presentant una obra qualsevol i menor, ans el contrari , amb una aposta interesant i moltes vegades creades expressament per aquesta exposició.



El bon muntatge del bigarrat i dispers conjunt augmenta l’atenció pel presentat, en una tria esdevinguda quasi juguesca per descobrir quina és la peça més interesant d’aquest “Fins a tres-cents” . Una experiència d’obligada visita per a tot afeccionat a l’art  amb la seguretat que allà hi trobarà l’obra que li cridi l’atenció, o la del seu autor preferit i a un preu assequible a la majoria de butxaques.

Cal doncs no perdre’s , un any més, la possibilitat enriquir el nostre espai i la nostra ànima amb l’obra d’art que ens sigui més plaent.

 


Fins a tres-cents

del 27 de novembre de 2021 al 11 de gener de 2022

La destil·leria